Για τις ενδοκυβερνητικές τριβές, την έξοδο από το μνημόνιο και το σενάριο πρόωρων εκλογών μίλησε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος. 
 
Μιλώντας στον Realfm και την εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου ο κ. Παπαμιμίκος είπε πως το μνημόνιο τελειώνει και πως η προληπτική γραμμή πίστωσης δεν είναι νέο μνημόνιο αλλά ομπρέλα ασφάλειας στην Ελλάδα αν αντιμετωπίσει πρόβλημα δανεισμού από τις αγορές, πρόσθεσε ωστόσο ότι «είτε είναι η τρόικα εδώ είτε όχι εμείς τις μεταρρυθμίσεις θα τις συνεχίσουμε με δική μας ατζέντα». 
 
Ο κ. Παπαμιμίκος σχετικά με τις ενδοκυβερνητικές τριβές και τις γκρίνιες είπε πως « είναι λογικό να υπάρχουν διαφωνίες και ένταση όταν συγκυβερνούν δύο κόμματα που μέχρι πριν από δύο χρόνια είχαν μεγάλες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές. Από την άλλη και τα δύο κόμματα έχουν κάνει την υπέρβαση βάζοντας το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το δικό τους συμφέρον». 
 
Κατά τον κ. Παπαμιμίκο θα βρεθούν οι 180 βουλευτές που χρειάζονται για την προεδρική εκλογή και θα αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. «Αυτή η κυβέρνηση είναι στο μέσον της θητείας της και έχει άλλα δύο χρόνια μπροστά της θέλουμε να κριθούμε στο τέλος της τετραετίας. Δεν μπορεί να παίζουμε με τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας», τόνισε. «Αυτή η Βουλή στο σημείο που έχει φτάσει η χώρα που είναι ένα βήμα από την έξοδο οφείλει να βγάλει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι βουλευτές δεν θα αφήσουν τις θυσίες να πάνε χαμένες», κατέληξε. 
 
Σχετικά με το αν η κυβέρνηση μπορεί να αντέξει υπό το βάρος των ενδοκυβερνητικών διαφωνιών είπε πως η κυβέρνηση αντέχει και πως τους στόχους που θέτει τους πετυχαίνει. Έφερε για παράδειγμα τις φορολεαφρύνσεις, τον συμψηφισμό του ΦΠΑ, το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των δόσεων και πρόσθεσε πως «αυτά που μπορούμε θα τα κάνουμε».