Απάντηση επί της ουσίας, όχι τόσο για τη δική του στάση αλλά για τη στάση των Δημάρχων που μονιμοποίησαν συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, έδωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος στη Βουλή.

Ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι οι δήμαρχοι τους οποίους εγκαλεί η κυβέρνηση εφάρμοσαν για τις μονιμοποιήσεις τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, την οποία έκανε δεκτή ο Προκόπης Παυλόπουλος το 2006 και ο οποίος έστειλε οδηγία ώστε να παρακαμφθεί η αυστηρή προσήλωση στον τύπο του ΠΔ.

«Η γνωμοδότηση της κυβέρνησης έστελνε άλλο μήνυμα. Άρα, όταν χθες με εγκάλεσε ο κ. Μητσοτάκης στην ουσία με επαίνεσε, η γνωμοδότηση της κυβέρνησης έστελνε άλλο μήνυμα και μονιμοποιήθηκαν. Και ερωτώ: Πώς τότε που είχαν 18 μήνες και μονιμοποιήθηκαν οι ΑΜΕΑ του Κερατσινίου σήμερα που έχουν 150 μήνες προϋπηρεσία, απολύονται;», διερωτήθηκε ο κ. Μητρόπουλος.

Νωρίτερα, στο θέμα είχε επανέλθει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος είπε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν απάντησε επί της ουσίας σε αυτά που του καταλόγισε ο υπουργός:

« Να μας πείτε αν πρέπει να επιβραβευτούν για την παρανομία τους αυτοί οι άνθρωποι. Αν πρέπει να επιβραβευτούν, τότε τι θα πείτε σε αυτούς που δεν παρανόμησαν και αν όχι πως θα πρέπει να τιμωρηθούν».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε εγκαλέσει τον κ. Μητρόπουλο για τη στάση που είχε κρατήσει υπό την ιδιότητα του εργατολόγου σε υπόθεση μονιμοποίησης υπαλλήλων του δήμου Δραπετσώνας.  

Π.Τ.