current views are: 1

23 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση16:18

Συνεχίζεται η κόντρα Ντινόπουλου – ΕΔΟΕΑΠ

Ανακοινώσεις ανταλλάσσουν ΕΔΟΕΑΠ και Αργύρης Ντινόπουλος για το ζήτημα των οφειλών του υπουργού Εσωτερικών.

Δημοσίευση 16:18’
αρθρο-newpost

Ανακοινώσεις ανταλλάσσουν ΕΔΟΕΑΠ και Αργύρης Ντινόπουλος για το ζήτημα των οφειλών του υπουργού Εσωτερικών.

Ανακοινώσεις ανταλλάσσουν ΕΔΟΕΑΠ και Αργύρης Ντινόπουλος για το ζήτημα των οφειλών του υπουργού Εσωτερικών.

Ο ΕΔΟΕΑΠ, με ανακοίνωσή του απέρριψε τους ισχυρισμούς του κ. Ντινόπουλου, ενώ στη συνέχεια, ο υπουργός Εσωτερικών προχώρησε σε νέα απάντηση:

Πράγματι στην γραπτή αίτησή μου (στις 27-06-2013) ζητάω «διακανονισμό των οφειλών στον κλάδο ασθενείας». Πουθενά δεν αναφέρω ότι ζητάω αυτό να γίνει με «ασφάλιστρο ανεργίας». Το μηχανογραφημένο (και προεκτυπωμένο) έγγραφο του ΕΔΟΕΑΠ που συνοδεύει την αίτησή μου (και το οποίο αγνοούσα μέχρι την εμφάνισή του στο Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ πριν μια εβδομάδα) δεν φέρει την υπογραφή μου.

Αντιθέτως φέρει την υπογραφή μου η υπεύθυνη δήλωσή μου (επίσης στις 27-06-2013) σύμφωνα με την οποία «οι μισθωτές υπηρεσίες και τα φορολογούμενα ποσά για τα έτη 2009-2012 προέρχονται από την βουλευτική αποζημίωση η οποία αποτελεί και την μοναδική πηγή εισοδήματός μου».

Πώς, λοιπόν, γίνεται (την ίδια μέρα!) να δηλώνω τα εισοδήματά μου και ταυτόχρονα να λέω ότι είμαι άνεργος;
Και μάλιστα να καταθέτω (όπως λέει η ίδια η ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ) και το τελευταίο εκκαθαριστικό μου σημείωμα!
Στην ίδια υπεύθυνη δήλωση δηλώνω ότι «οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία είναι από την αυτασφάλιση που πληρώνω στον ΕΔΟΕΑΠ και στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ» . Εκτός του ότι στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ έχω ήδη καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές 15.065 ευρώ, με την ίδια αυτή αίτηση ζητώ να γίνει το ίδιο και στον ΕΔΟΕΑΠ, να πληρώσω , δηλαδή, τις ασφαλιστικές εισφορές και του κλάδου υγείας.
Η προαιρετική ασφάλιση που ζήτησα από τον ΕΔΟΕΑΠ στις 07-04-09 δεν καταβλήθηκε για τον απλούστατο λόγο ότι ο ΕΔΟΕΑΠ έκανε 10 μήνες να μου απαντήσει για το ύψος των ασφαλίστρων και είχε ,ήδη , ουσιαστικά λήξει (με διαφορά 18 ημερών) η προαιρετική ασφάλιση στον κύριο φορέα , τον ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Οι υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ έκτοτε ουδέποτε απάντησαν στο βασικό ερώτημά μου. Τι ασφάλιστρα πρέπει ,επιτέλους, να πληρώσω. Με την ανακοίνωσή του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ (παραγρ.5) επιβεβαιώνεται ότι ζητούσαν λύση (και βέβαια δεν εύρισκαν!) στα αιτήματα που εγώ υπέβαλα.

Αυτό άλλωστε δεν έγινε ούτε με την σημερινή ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ. Αντιθέτως πληροφορήθηκα το ύψος των οφειλόμενων από εμένα ασφαλίστρων (με διαφορετικές εκδοχές) από την Εφημερίδα των Συντακτών , τα ιστολόγια και… τον ΣΥΡΙΖΑ.

 


σχετικα αρθρα