Βελτιώσεις στο νομοσχέδιο Ερευνητικά Κέντρα υποσχέθηκε να καταθέσει το υπουργείο Παιδείας.

Τοποθετούμενος στη Βουλή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θανάσης Κυριαζής επεσήμανε πως έχουν καταγραφεί οι θέσεις, οι αντιρρήσεις, παρατηρήσεις και οι προβληματισμοί τόσο των αρμόδιων φορέων όσων και των κομμάτων και ήδη έχει ξεκινήσει η επεξεργασία τους ώστε το νομοσχέδιο να έχει την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Προς το παρών υπέρ τάσσονται η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Βουλευτών, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος.

Την απόσυρση και την κατάθεση ενός νέου πλήρους νομοσχεδίου που θα έρθει στη Βουλή μετά από μια πραγματική και ειλικρινή διαβούλευση, ζήτησε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.

«Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Δεν χωρεί ολιγωρία», ανέφερε από την πλευρά του ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας, τονίζοντας την ανάγκη να εξεταστούν σοβαρά τα ζητήματα που ανέδειξαν οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς.

Τις επιφυλάξεις του κόμματός της ως προς την χρησιμότητα του νομοσχεδίου, εξέφρασε η εισηγήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου.

Η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, υποστήριξε ότι δεν απαντά στα σύγχρονα ζητήματα για αυτό πρέπει να γίνει μία ουσιαστική διαβούλευση.

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, έκανε λόγο για ανατροπές των εργασιακών σχέσεων και για προάγγελο εφαρμογής μοντέλου τύπου ΕΡΤ.