Στην αντεπίθεση πέρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και απαντώντας στην επιστολή των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα και Κώστα Τριαντάφυλλου κάνει λόγο για προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας.

«Με ενδιαφέρον πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ την τελευταία επινόηση των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα και Κ. Τριαντάφυλλου, που προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, αλλά και να αποτρέψουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τη λογοδοσία για ζητήματα που άπτονται της αρχής της διαφάνειας στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος», αναφέρει η κ. Κωνσταντοπούλου και παρατηρεί:

«Οι ίδιοι που εδώ και καιρό πρωταγωνιστούν στον ευτελισμό του κοινοβουλευτικού διαλόγου και στην εκτράχυνση των πολιτικών ηθών και έχουν καταγράψει αμέτρητες χυδαίες, αγοραίες, συκοφαντικές και υβριστικές επιθέσεις εναντίον μου, τις οποίες έχει παρακολουθήσει το πανελλήνιο και τις οποίες κατά καιρούς αναγκάζονται να ανακαλούν, οι ίδιοι επιδίδονται σε προσπάθειες αντιπερισπασμού, αποπροσανατολισμού και φίμωσης εκείνου ο οποίος ζητά έλεγχο και λογοδοσία».

Όπως επισημαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά των συγκεκριμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έχει εδώ και μήνες καταθέσει μήνυση, «μετά από σωρεία συκοφαντικών και υβριστικών επιθέσεων εναντίον της, που κατά σύστημα εξαπολύουν τόσο οι ίδιοι όσο και άλλοι συνάδελφοί τους στο ΠΑΣΟΚ» ιδίως όταν επιμένει στη διερεύνηση θεμάτων που άπτονται της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών, όπως στην περίπτωση της Λίστας Λαγκάρντ όπου όπως επισημαίνει «ο Π. Ρήγας αφενός επιδόθηκε σε ρεσιτάλ επιθέσεων» εναντίον της, «αφετέρου αναγκάσθηκε να δηλώσει μετανιωμένος από τηλεοράσεως, για να αποδειχθεί εν συνεχεία αμετανόητος».

«Αντί να αναλάβουν τις προσωπικές τους ευθύνες, οι επιστολογράφοι προσπαθούν να εξοικονομήσουν για τον εαυτό τους άλλοθι και δικαιολογίες. Πρόκειται για το γνωστό ευθυνόφοβο τρόπο με τον οποίο οι υπαίτιοι της καταστροφής της χώρας αντί να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να ζητούν συγγνώμη, κατηγορούν την Αριστερά, που δεν κυβέρνησε ποτέ», αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής καλεί τους κ.κ. Ρήγα και Τριαντάφυλλο, «αντί να διεκδικούν την αδιαφάνεια και την στρέβλωση του κοινοβουλευτικού διαλόγου», να δώσουν στη δημοσιότητα την αναλυτική καταγραφή και τα εντάλματα πληρωμών των κονδυλίων που εκταμιεύθηκαν και των ποσών που δαπανήθηκαν από την κυβέρνηση και τη Βουλή για την Ελληνική Προεδρία, για δείπνα, γεύματα και λοιπές εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες, με δημόσιο χρήμα κάποιοι έκαναν δημόσιες σχέσεις.

«Αντί να ψελλίζουν δικαιολογίες που είναι καταγέλαστες για ένα παιδί, ας αιτιολογήσουν πού και με ποια κριτήρια διατέθηκαν τα χρήματα αυτά που μόνοι τους διαχειρίσθηκαν οι κυβερνητικοί εταίροι και ποια αποτελέσματα πέτυχαν για τη χώρα στο εξάμηνο της Προεδρίας», αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς το αίτημα «συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων με αντικείμενο τη φίμωση της, όπως δηλώνει, και με δεδομένο ότι στη διάσκεψη αυτή συμμετέχουν γνωστά πρόσωπα όπως οι Α. Νεράντζης και Χ. Μαρκογιαννάκης και εκπροσωπούνται με δυσανάλογη συντριπτική πλειοψηφία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε μένει παρά να αναρωτηθεί κανείς για πόσο ακόμη θα επιδιώκουν ξεδιάντροπα ορισμένοι να παίζουν με σημαδεμένα χαρτιά».