Διορθωτική ανακοίνωση ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών για τις εκπτώσεις στον φόρο ακινήτων. 

Νωρίτερα 24 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με ερώτηση που κατέθεσαν ζήτησαν να σταματήσει η παρακράτηση του συνόλου του ΕΝΦΙΑ

Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν παράλογη την παρακράτηση του συνόλου του ΕΝΦΙΑ από τις επιστροφές εισοδήματος, ΦΠΑ, φόρου πετρελαίου και εκλογικών επιδομάτων. 

Συγκεκριμένα, με επικεφαλής τη Φωτεινή Αραμπατζή, οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να σταματήσουν την παρακράτηση του συνόλου του ΕΝΦΙΑ και υποστηρίζουν ότι «είναι παράδοξο αν όχι παράλογο να κατατίθεται η ευνοϊκή ρύθμιση για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών σε 72 και 100 δόσεις και την ίδια στιγμή να τους παρακρατείται προκαταβολικά και εφάπαξ ο φετινός φουσκωμένος ΕΝΦΙΑ». 

Μετά την παραπάνω εξέλιξη το υπουργείο οικονομικών αναμένεται να εκδώσει διορθωτική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι με τα σημερινά δεδομένα οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ αφαιρούν από τα ποσά των επιστροφών φόρου που δικαιούνται οι φορολογούμενοι το συνολικό ποσό των επόμενων μηνιαίων δόσεων του ΕΝΦΙΑ και μόνο εάν μετά την αφαίρεση αυτή υπολείπεται κάποιο από το ποσό το επιστρέφουν στους δικαιούχους.

Συνεπώς σε όσες περιπτώσεις οι οφειλές του ΕΝΦΙΑ είναι μεγαλύτερες από τις επιστροφές φόρου εισοδήματος που δικαιούνται οι φορολογούμενοι, ολόκληρα τα ποσά παρακρατούνται από τις υπηρεσίες της ΓΓΔΕ.