Ευκαιρία για ένα σύντομο αλλά αρκετά φιλικό τετ α τετ μεταξύ του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, έδωσε το μνημόσυνο του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή που διοργάνωσε το Ίδρυμα που φέρει το όνομά του.

Οι δύο πολιτικοί είχαν μία σύντομη συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και για την χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ, ενώ τα βλέμματα των παρεβρισκομένων τράβηξαν οι θερμοί ενεγκαλισμοι μεταξύ των δύο πολιτικών. Και οι δύο θέλησαν να δείξουν ότι η προσωπική τους σχέση είναι σε καλό επίπεδο και να διασκεδάσουν φήμες περί μεταξύ τους προστριβών.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, τα μέλη του ιδρύματος Αχιλλέας Καραμανλής, Πέτρος Μολυβιάτης, Προκόπης Παυλόπουλος, οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιαννης Βαρβιτσιώτης, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Λευτέρης Ζαγορίτης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, καθώς και ο Στάυρος Ψυχάρης και ευάριθμοι φίλοι της οικογένειας.

Μετά τη λήξη της τελετής ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον Αντώνη Σαμαρά και τη σύζυγό του Γεωργία με έναν θερμό εναγκαλισμό και ευχές για καλό Πάσχα.

Σημειώνεται πως ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχελάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επιβεβαίωσε ότι στο περιθώριο του μνημόσυνου του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είχαν συνάντηση και συζήτηση για περίπου ένα τέταρτο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον προκάτοχό του, πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Σε ερώτηση αν συζήτησαν για την οικονομία απάντησε πως δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο.