Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου για τη στήριξη της ΕΕ και το αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία.

Σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για το ισχυρό, αυστηρό μήνυμα της ΕΕ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, στους 28 ηγέτες των κρατών-μελών προς την Άγκυρα, όπως σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επίσης η πολύ ισχυρή αναφορά, ίσως η ισχυρότερη από το 2005, για την ανάγκη η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία».

Ευχαρίστησε εξάλλου τον Αντώνη Σαμαρά που εκπροσώπησε την Κυπριακή Δημοκρατία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ:

«Θα ήθελα δημόσια να τον ευχαριστήσω για τη μεγάλη βοήθεια, την καθοριστική συμβολή του να έχουμε αυτά τα πολύ σημαντικά συμπεράσματα που, να αναφέρω, δεν ήταν μια εύκολη προσπάθεια».

Επ' αυτού πρόσθεσε ότι «τις προσπάθειες του Έλληνα πρωθυπουργού, οι οποίες υποστηρίχθηκαν από κάποια σημαντικά κράτη-μέλη της ΕΕ, είχαν να αντιμετωπίσουν και τις αντιρρήσεις από κάποιους οι οποίοι επιζητούσαν ένα πιο μαλακό σε διατύπωση κείμενο για την Τουρκία, αλλά στο τέλος επικράτησε η ανάγκη όπως σταλεί αυστηρότατο μήνυμα προς την Τουρκία για τις απαράδεκτες κινήσεις της και την ξεκάθαρη παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».