Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Αττική με τις καταστροφικές πλημμύρες ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες.

Ο Αντώνης Σαμαράς μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι και προήδρευσε σε σύσκεψη με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αποκαλύπτει στο newpost ο γ.γ Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκας, ο πρωθυπουργός αφού ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών και για τα σημεία στα οποία βρίσκονται τα συνεργεία, έκανε ανακοινώσεις.

Όπως αποφασίστηκε, τη Δευτέρα θα πιστωθούν στο υπουργείο Εσωτερικών χρήματα για τους πληγέντες δήμους ώστε να συνεχίσουν χωρίς προσκόμματα τις εργασίες αποκατάστασης αλλά και να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών.Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα κλιμάκια του πυροσβεστικού σώματος να καταγράψουν όλες τις ζημιές.

Επίσης αποφασίστηκε να συναντηθούν ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την Περιφερειάρχη Αττικής, προκειμένου να εντοπιστούν τα σημεία τα οποία μονίμως πλημμυρίζουν. Μόλις αυτά εντοπιστούν, θα αποφασιστούν και οι αναγκαίες παρεμβάσεις οι οποίες, σύμφωνα με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, θα υλοποιηθούν άμεσα.