Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει η απόφαση για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες από την χθεσινή νεροποντή στην Αττική.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ ο οποίος ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών.

Σύμφωνα με τον κ. Ντινόπουλο μέχρι την Κυριακή το απόγευμα θα υπάρχει εικόνα για τον κάθε πολίτη προκειμένου να καταγραφεί η ζημιά που έχει υποστεί και να αποζημιωθεί.

Σχετικά με το ύψος των αποζημιώσεων και το πόσα χρήματα θα δοθούν, παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων κ. Σπύρου Μάλλη και κ. Τάκη Χατζή ο υπουργός Εσωτερικών απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο ποσό αλλά ανέφερε ότι έχει ήδη δοθεί εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να δεσμευθούν κονδύλια για την αποζημίωση των πολιτών ανάλογα των ζημιών.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες πάντως της εκπομπής ανέφεραν ότι το ποσό αυτό σε πρώτη φάση θα ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στην καταβολή της αποζημίωσης, ο κ. Ντινόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα ληφθούν υπόψιν εισοδηματικά κριτήρια, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά «οι περισσότερες ζημιές είναι σε φτωχογειτονιές.»