Χαρδούβελης: Έρχονται νέες φορολογικές μειώσεις - Τον Δεκέμβριο η συζήτηση για το χρέος

Χαρδούβελης: Έρχονται νέες φορολογικές μειώσεις - Τον Δεκέμβριο η συζήτηση για το χρέος

Τον Δεκέμβριο θα ανοίξει η συζήτηση με τους πιστωτές για το ελληνικό χρέος δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία.

«Τώρα γυρίζουμε σελίδα» δηλώνει ο κ. Χαρδούβελης και επισημαίνει ότι μετά το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου 2014 αρχίζει η επί της ουσίας συζήτηση με εταίρους και δανειστές αναφορικά με την περαιτέρω διευθέτηση του ελληνικού χρέους, την προληπτική πιστωτική γραμμή και την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. 

Επίσης ο υπουργός οικονομικών προανήγγειλε νέες φορολογικές μειώσεις και συγκεκριμένα είπε ότι ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών από τις αρχές του νέου έτους και ότι επισπεύδεται η μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, με θετικές επιπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Μάλιστα ο κ. Χαρδούβελης εκτίμησε ότι η μόνη αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι ο κίνδυνος να εισέλθει η χώρα σε πολιτικές περιπέτειες, καθώς και ότι είναι απαραίτητη η συναίνεση για να εξασφαλιστούν όσα έχουν επιτευχθεί έως τώρα και να αρχίσει η αναπτυξιακή διαδικασία.

Τέλος, ο κ. Χαρδούβελης εκφράζει την αισιοδοξία του για νέες αναβαθμίσεις της οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο