Η «πολιτική ολιγωρία και ανευθυνότητα δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά την σημερινή περιοδεία του στην Παλαιά Κοκκινιά που έχει πληγεί από τις χθεσινές πλημμύρες.

Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι χρειάζεται άμεσα να εκπονηθεί μελέτη και να κατασκευασθεί εδώ και τώρα ένα μεγάλο και αποτελεσματικό αντιπλημμυρικό έργο που θα προστατεύσει και θα θωρακίσει την περιοχή, πριν θρηνήσουμε θύματα, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν και πρόσθεσε ότι θα φέρει την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα στην βουλή.

Επίσης τόνισε την ανάγκη να καταγραφούν , χωρίς καμία καθυστέρηση, οι ζημιές και να αποζημιωθούν πλήρως, χωρίς γραφειοκρατικούς δαιδάλους, όλοι ανεξαιρέτως οι πληγέντες.

Δυστυχώς, είπε ο κ. Λαφαζάνης οι τραγωδίες με τις πλημμύρες σε αυτήν την περιοχή δεν είναι συγκυριακό αλλά διαχρονικό φαινόμενο και πρόσθεσε ότι η περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς έχει πληγεί πολλές φορές στο παρελθόν, ενώ σημείωσε ότι οι άνθρωποι στην Παλαιά Κοκκινιά ζουν με τον εφιάλτη των δυνατών βροχοπτώσεων.