Οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να είναι πάνω από τα συμφέροντα των κομμάτων, τόνισε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την συνάντηση που είχε στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα κι επεσήμανε πως το Ποτάμι δεν θα εντάξει ως οργανωμένα στελέχη δημάρχους, ενώ υπογράμμισε πως χρειάζεται να ενισχυθεί η τοπική ανάπτυξη για να ορθοποδήσει η χώρα .

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε πως νιώθει σαν στο σπίτι του στην Καλαμάτα, την οποία χαρακτήρισε «παράδεισο της χώρας» και δήλωσε στον δήμαρχο πως είναι σύμμαχός του, εξηγώντας πως «το Ποτάμι θέλει να περιορίσει το ρόλο των κομμάτων». Το Ποτάμι είπε, «είναι ένα κόμμα που δεν θέλει η Ελλάδα να ζει σ' ένα κομματικό ζυγό» και τόνισε πως στο Ποτάμι «δεν θα εντάξουμε ως οργανωμένα στελέχη μας δημάρχους».

Επιπλέον,υπογράμμισε ότι «πρέπει στην χώρα να περάσουμε σε μια τοπική ανάπτυξη» και για να γίνει αυτό σημείωσε, πρέπει πρωτίστως να ενισχυθούν οι Δήμοι, περισσότερο από τις Περιφέρειες.
Ανέφερε, πως πρέπει να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα κακοδιοίκησης που υπήρχαν στο παρελθόν και με ελέγχους κι αυστηρότητα, πρέπει να ενισχυθούν οι Δήμοι, γιατί όπως επεσήμανε, «αν οι Δήμοι δεν είναι μικρές πολιτείες αυτόνομες οικονομικά, δεν θα μπορέσει ποτέ η χώρα να ορθοποδήσει. Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να έχουμε σημαντική τοπική ανάπτυξη».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας καλωσόρισε τον κ. Θεοδωράκη στην Καλαμάτα κι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «τον αισθανόμαστε ως φίλο μας και του ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά να έχει μια καλή πορεία και καλή επιτυχία». Προσθέτοντας, «έχουμε επίγνωση ότι πάρα πολλοί Έλληνες επενδύουν σε όλα αυτά που εκφράζει. Συμφωνούν με αυτά τα οποία εκφράζει. Τα οποία είναι εξόχως σημαντικά για την πορεία του τόπου μας και για την πατρίδα».