current views are: 1

26 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση06:57

Ο Παπανδρέου έστειλε μήνυμα σε Βενιζέλο-Σαμαρά και ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε από το Ηράκλειο ο Γιώργος Παπανδρέου επαναλαμβάνοντας :” Δεν με κρατάει κανείς”.

Δημοσίευση 06:57’
αρθρο-newpost

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε από το Ηράκλειο ο Γιώργος Παπανδρέου επαναλαμβάνοντας :” Δεν με κρατάει κανείς”.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε από το Ηράκλειο ο Γιώργος Παπανδρέου επαναλαμβάνοντας :” Δεν με κρατάει κανείς”.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν άσκησε αυτήν την φορά οξεία κριτική στην σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και κατέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης. Τόνισε δε ότι “δεν ζητώ δικαίωση, ούτε εκδίκηση” αποφεύγοντας με αυτήν του την αναφορά να τροφοδοτήσει την αντιπαράθεση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ομιλία του δεν εμπεριείχε αιχμές για τον διάδοχό του στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ή υπαινιγμούς για πιθανούς μελλοντικούς σχεδιασμούς του.

Σχετικά με τη στην δημιουργία νέου πολιτικού φορέα ο Γιώργος Παπανδρέου δεν το ξεκαθάρισε αλλά το άφησε ως υπόθεση εργασίας και φημολογίας που του επιτρέπει ελιγμό κινήσεων αλλά φέρνει και σε δύσκολη θέση τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αυτό που, όμως, είπε επαναλαμβάνοντας τις θέσεις που ανέπτυξε στο Ζάππειο, είναι ότι χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα το οποίο ο ίδιος θα υπηρετήσει ενωτικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός έδειξε να διαφωνεί με τον όρο τρίτος πόλος που επαγγέλλεται για το κίνημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τόνισε ότι ο χώρος πρέπει να αποτελέσει έναν μεγάλο τον πρώτο πόλο για να συνεχίσει την προσπάθεια για τις μεταρρυθμίσεις στην χώρα. “Δεν με ενδιαφέρει η εξουσία για την εξουσία” είπε χαρακτηριστικά, συμπλήρωσε ωστόσο με νόημα ότι δεν θα ησυχάσει έως ότου το όραμά του για την χώρα γίνει πραγματικότητα.

Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση Παπανδρέου προς όλα τα πολιτικά κόμματα να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν για το θέμα της αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους. Πρότεινε να γίνει μία διεθνής διάσκεψη για το χρέος στην Αθήνα και να κληθούν διεθνή ιδρύματα και κορυφαίοι οικονομολόγοι προκειμένου τα συμπεράσματά της να αξιοποιηθούν από τις πολιτικές δυνάμεις, ώστε από κοινού να ακολουθήσουν μία γραμμή συμπόρευσης στο θέμα της επίλυσης του προβλήματος του χρέους.

Υπερασπίστηκε με πάθος τις επιλογές της διακυβέρνησης του και τόνισε ότι με την πρόσφατη αντίδραση των αγορών τώρα κάποιοι κατάλαβαν ότι όταν ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το έκαναν εκ του προχείρου. Ήταν πολύ σκληρός με την ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, απέφυγε όμως να αναφέρει το όνομά του. Ομοίως ήταν επικριτικός και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παπανδρέου επανέλαβε για το ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορεί να ετεροπροσδιορίζεται από την συντήρηση και την δεξιά.


σχετικα αρθρα