current views are: 1

26 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση12:51

Οι βουλευτές της ΝΔ άρχισαν τις προεκλογικές… ασκήσεις

Σε τροχιά εκλογών κινούνται πολλοί βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι νυν και πρώην υπουργοί, δια παν ενδεχόμενο.

Δημοσίευση 12:51’
αρθρο-newpost

Σε τροχιά εκλογών κινούνται πολλοί βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι νυν και πρώην υπουργοί, δια παν ενδεχόμενο.

Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Σε τροχιά εκλογών κινούνται πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων και ορισμένοι νυν και πρώην υπουργοί, δια παν ενδεχόμενο. Οι περισσότεροι επιδίδονται σε προεκλογικές ασκήσεις, έχοντας κατά νου μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση στα μέσα Μαρτίου 2015 με το σκεπτικό ότι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ίσως να μην εκλεγεί.

Μεγάλος αριθμός πλέον κινείται με το μυαλό στην κάλπη και οι περισσότεροι δίνουν την αίσθηση ότι είναι επί της ουσίας «όμηροι της κάλπης των ευρωεκλογών». Γι’ αυτό και οι συμπεριφορές και οι κινήσεις τους γίνονται επί τη βάσει του εκλογικού αποτελέσματος της 25ης Μαΐου και παράλληλα έχοντας το βλέμμα σε πρόωρες εκλογές πιθανότατα την άνοιξη.

Ένα χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της στάσης είναι ότι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο οι ερωτήσεις που κατατίθενται στη Βουλή και από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι πάρα πολύ πιεσμένοι και δίνουν την εντύπωση πως…αντιπολιτεύονται την ίδια τους την κυβέρνηση. Tα τελευταία εικοσιτετραώρα είχαμε και πάλι σωρηδόν κατάθεση ερωτήσεων με πιο «εχθρικές», αυτές για τον ΕΝΦΙΑ και την εισφορά αλληλεγγύης.

Η αγωνία είναι έκδηλη, καθώς σε ένα ενδεχόμενο ήττας, η ΝΔ θα έχει μείζον πρόβλημα, αφού η Κοινοβουλευτική της Ομάδα θα μειωθεί κατά 50% και στη νέα Βουλή, εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και άρα λάβει και το μπόνους των 50 εδρών θα έχει περίπου 65 βουλευτές.

Πάντως μέχρι στιγμής, όπως είναι αναμενόμενο να υποβαθμίζονται οι εσωκομματικές αντιδράσεις και η συγκεκριμένες κινήσεις και η πάγια άποψη που επικρατεί στο πρωθυπουργικό γραφείο και επισημαίνεται προς κάθε κατεύθυνση, είναι ότι η κυβέρνηση αυτή την περίοδο δίνει μάχη για την επιστροφή της χώρας στην …. κανονικότητα, όπως είπε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που πιστεύει ότι οι όποιες κινήσεις με γνώμονα μια εκλογική αναμέτρηση θέτουν σε κίνδυνο τη διαπραγμάτευση για την προληπτική γραμμή στήριξης και το χρέος.

«Αυτά που κάνει η κυβέρνηση είναι σε επίπεδο μακροοικονομίας, αλλά υπάρχει και η μικροοικονομία που αφορά την καθημερινότητα των πολιτών και την τσέπη τους…Αυτό πρέπει να κοιτάξει άμεσα η κυβέρνηση» είναι η άποψη πολλών στη ΝΔ που θεωρούν ότι μπορεί η στρατηγική της κυβέρνησης να είναι θετική και να αφορά το μέλλον της χώρας, αλλά μέχρι να φθάσουμε εκεί υπάρχει ένα μεσοδιάστημα που η κοινωνία και η οικονομία κινδυνεύει να συνθλιβεί πλήρως στις μνημονιακές μυλόπετρες. Και ως εκ τούτου, οι βουλευτές, κυρίως για λόγους εκλογικής επιβίωσης, αναμένεται να εντείνουν τις προεκλογικές τους ασκήσεις, ενώ πολλοί υπουργοί θα κινούνται με γνώμονα τις εκλογές και ας στέλνει μηνύματα δυσαρέσκειας το Μέγαρο Μαξίμου.


σχετικα αρθρα