Με αφορμή την καθυστέρηση, από την νέα δημοτική αρχή, της τοποθέτησης, στην πλατεία Κοτζιά, του «Έφιππου Ανδριάντα» του Μεγ. Αλεξάνδρου, που αποτελεί δωρεά του σπουδαίου Έλληνα γλύπτη, Γιάννη Παππά, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η αδυναμία του κ. Γιώργου Καμίνη, στους πρώτους μήνες της θητείας του στον δημαρχιακό θώκο, να διαχειριστεί κρίσεις (Υπατία, συμβασιούχοι) είναι γνωστή σε όλους.

 Επίσης γνωστή είναι και η ηθελημένη κωλυσιεργία του νέου δημάρχου να πάρει θέση σε φλέγοντα ζητήματα της Αθήνας (Διπλή Ανάπλαση, Τζαμί).

 Αυτό, όμως, που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η παντελής ανικανότητα της νέας δημοτικής αρχής να χειριστεί ακόμα και απλά θέματα, όπως η περίπτωση της τοποθέτησης του «Έφιππου Ανδριάντα» του Μεγ. Αλεξάνδρου, στην πλατεία Κοτζιά.

 Χωρίς ουσιαστική δικαιολογία, ο κ. Καμίνης και οι συνεργάτες του έχουν αναβάλει, ήδη, δύο φορές, στην αρμόδια Επιτροπή του Δήμου τη συζήτηση και την τελική έγκριση της τοποθέτησης του έργου, με κίνδυνο η πόλη μας να κινδυνεύει να χάσει το έργο του διάσημου Έλληνα γλύπτη Γιάννη Παππά, καθώς ο υιός του, Αλ. Παππάς, ενδεχομένως να το δωρίσει στο Μουσείο Μπενάκη, όπου και φυλάσσεται μέχρι σήμερα.

 Η απόφαση για την τοποθέτηση του ανδριάντα είχε ληφθεί με γνώμονα το σεβασμό στο πρόσωπο του περίφημου γλύπτη και στην ιστορία του Μεγ. Αλεξάνδρου.

 Εάν ο κ. Καμίνης έχει διαφορετική άποψη για την ιστορία και την παγκοσμιότητα του ρόλου του Μεγ. Αλεξάνδρου θα παρακαλούσα να ενημερώσει σχετικά τον Ελληνικό λαό».