Την ανάκληση του διορισμού του επιτρόπου Συντάξεων Πίτερ Ράτκλιφ του ΔΝΤ ζητάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο βουλευτής καλεί την κυβέρνηση να διακόψει τη συνεργασία μαζί του, αφού έχει ως αποκλειστικό καθήκον την παρακολούθηση της μείωσης των συντάξεων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μητρόπουλος, στις 18-5-2014 είχε αποκαλύψει τον διορισμό του Πίτερ Ράτκλιφ, εμπειρογνώμονα του ΔΝΤ για τις συντάξεις, ως επιτρόπου συντάξεων, με γραφείο μάλιστα δίπλα στου υπουργού Εργασίας. Σήμερα, προσθέτει, «αποκαλύπτουμε ότι ο κ. Ράτκλιφ προωθεί προς υπογραφή "Μνημόνιο Συνεργασίας" ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών και τους Διοικητές όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων με απώτερο στόχο την συλλογή στοιχείων, ενόψει της προετοιμασίας για τη μείωση των επικουρικών και κύριων συντάξεων από 1-1-2015».

Επίσης, ο κ. Μητρόπουλος καλεί την κυβέρνηση και την τρόικα «να επιστρέψουν τα περίπου 60 δισ. που έχει απολέσει το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας από τις συνέπειες του μνημονίου.