Ως ανάσα για όλους χαρακτήρισε η κ. Άννα Ασημακοπούλου, εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών.
 
Μιλώντας στον Realfm και τους Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου είπε πως δεν πρόκειται για ανάσα επειδή σώθηκαν οι τράπεζες «αλλά γιατί εκεί είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών». 
 
«Υπάρχει» όπως είπε «ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για να βγούμε από την κρίση και τα stress tests επιτρέπουν κάτι τέτοιο». 
 
Όπως είπε σύμφωνα με το πλάνο της κυβέρνησης εαν κυλήσουν όλα ομαλά θα πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και στη συνέχεια ουσιαστικά ολοκληρώνεται το πρόγραμμα
 
Σχετικά με το χρέος είπς πως η συμφωνία του eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 είναι σαφής ενώ κατηγόρησε σχετικά με το θέμα αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ για πολυγλωσσία
 
Σχετικά με την προληπτική γραμμή στήριξης η κ. Ασημακοπούλου είπε πως «το να ανήκουμε στην Ευρώπη και να έχουμε ένα δίχτυ ασφαλείας για να μην μας επιτεθούν τα όρνεα δεν μπορεί να αποτελεί θηλιά». Η κ. Ασημακοπούλου κατέληξε πως σε κάθε περίπτωση οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος της χώρας δεν είναι θηλιά και πως τα υγιή δημοσιονομικά δεν είναι κακό.