«Σε έξι μήνες μπορούμε να αλλάξουμε το πελατειακό κράτος» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος τονίζοντας ότι «το βασικό διακύβευμα των επόμενων εκλογών είναι να έχουμε δημοκρατικό και κοινωνικό κράτος». 

«Σε έξι μήνες μπορούμε να αλλάξουμε το πελατειακό κράτος. Η νομοθεσία μπορεί να αλλάξει σε συντομότερο διάστημα. Ο μέσος άνθρωπος της Ελλάδας δεν είναι διαφθαρμένος. Στην Ελλάδα ο κόσμος αντιμετωπίζει το κράτος σαν εχθρό, γιατί το κράτος αντιμετωπίζει τον πολίτη σαν εχθρό» είπε χαρακτηριστικά, μιλωντας σην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm, προσθέτοντας ότι «μία σωστή δημόσια διοίκηση είναι παράγοντας ανάπτυξης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η Ελλάδα να μείνει στην Ευρώπη, αλλά η Ελλάδα να αλλάξει. Η ελπιδα η δική μας ειναι η αλλαγή συσχετισμών στις κοινωνίες και όχι στις πολιτικές ελίτ» σημείωσε ακόμα.

«O λόγος που είμαστε αντίθετοι στην πολιτική των μνημονίων είναι αφενός γιατί εξαρτώμαστε από άλλους αλλά κυρίως γιατί η πολιτική που εφαρμόζεται είναι καταστροφική. Οι μνημονιακές πολιτικές πρέπει να σταματήσουν. Δεν εφαρμόζουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις αλλά ένα νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα. Δεν θέλω όμως και να γυρίσουμε στο 2010» είπε ο ευρωβουλευτής τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Για τις 100 δόσεις, η κυβέρνηση κατάφερε μετα πολλά να κάνει το αυτονόητο. Χρειάστηκε μήνες για να το κάνει. Πρόκειται για μία ρύθμιση που ανακουφίζει κόσμο, γι' αυτό και δεν το καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ» διευκρινίζοντας ότι δεν την υπερψήφισε διότι «ήρθε στην ίδια τροπολογία με την έκτακτη εισφορά».