«Η μοναδική λογική πρόταση είναι να μπει τώρα στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μετά να πάμε σε εκλογές» δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚΠαντελής Οικονόμου, τονίζοντας ότι το κίνημα «έχει διαλυθεί».

«Αν γίνουν εκλογές δεν θα υπάρξει δυνατότητα για κάτι καλύτερο, αλλά κάτι χειρότερο» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm, προσθέτοντας ότι έχουμε μία «αδύναμη κυβέρνηση που δεν τα πάει καλά».

Για το ΠΑΣΟΚ, ο Παντελής Οικονόμου ανέφερε ότι «τώρα πια δεν έχουμε προβλήματα. Από τη στιγμή που θα απέχουμε από τις εκλογές και δεν συνεδριάζουν τα κομματικά όργανα είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε ό,τι θέλουμε» ενώ άφησε αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου χαρακτηρίζοντάς τον ως «σφραγιδοκράτωρ του ΠΑΣΟΚ». «Ξέρετε κανείς να ειναι και διαιτητής και αθλούμενος και προπονητής;» είπε για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε και πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Πρέπει να ξαναστηθεί κάτι, να παίξει τον ρόλο που έπαιζε το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να ξαναφτιαχτεί από την αρχή. Χρειάζεται νέο όνομα. Το όνομα ΠΑΣΟΚ το κατακρατεί ο κ. Βενιζέλος» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

«Ηγέτες-μεσσίες δεν μπορούν να υπάρξουν» είπε για το ποιος θα μποορύσε να ηγηθεί της νέας προσπάθειας.