Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου είναι επίκαιρο στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα τονίζει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος

Η επέτειος διατηρεί ακέραιο το νόημά της και όπως λέει, επιτελεί το σκοπό της, στο βαθμό που κατορθώνει ακόμη να μας υπενθυμίζει όλα όσα την συνιστούν και όσα αντιπροσωπεύει.

Αυτά όπως επισημαίνει ο υπουργός Παιδείας είναι «το αγωνιστικό φρόνημα του λαού, που μπροστά στο μεγάλο κίνδυνο παραμέρισε εσωτερικές διαφοροποιήσεις και διαχρονικές διχόνοιες κι εμφανίστηκε ενωμένος την κρίσιμη στιγμή», ενώ προσθέτει:

«Η ενότητα αυτή και η άκαμπτη αποφασιστικότητα αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία του ιστορικού έπους που ενέπνευσε τη διεθνή κοινότητα της εποχής και συνεχίζει να εμπνέει και να καθοδηγεί γενιές Ελλήνων, αλλά και αγωνιστών υπέρ της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας σε όλον τον κόσμο».

«Η επικαιρότητα του μηνύματος της 28ης Οκτωβρίου επιβεβαιώνεται στις κρίσιμες στιγμές που περνά ο λαός μας, ο οποίος αξιοποιώντας τις αρετές του μπορεί όχι μόνο να ξεπεράσει τα σημερινά εμπόδια, αλλά και να επιτύχει τους σημερινούς του στόχους της εξόδου από την κρίση και της επιστροφής στο δρόμο της ευημερίας» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.