Ολοκληρώθηκε, προ ολίγου στη Βουλή, η σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, για θέματα τουρισμού, με τη συμμετοχή των υπουργών Παύλου Γερουλάνου, Τίνας Μπιρμπίλη, Χάρη Παμπούκη, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Δημήτρη Ρέππα και Γιάννη Διαμαντίδη.

Η σύσκεψη είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, ενόψει των ανακοινώσεων για το θέμα αυτό, στις οποίες θα προβεί ο κ. Παπανδρέου στη συνέλευση του ΣΕΠΕ, η οποία αναμένεται να συνέλθει στις αρχές του επόμενου μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εκεί θα προβεί σε απολογισμό των όσων έγιναν τη χρονιά που πέρασε, στον τουρισμό, ενώ θα ανακοινώσει και τον προγραμματισμό της κυβέρνησης για τον τομέα αυτό, ο οποίος πολλάκις έχει χαρακτηριστεί βαρειά βιομηχανία της χώρας.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στο τραπέζι ετέθησαν σειρά προτάσεων, οι οποίες θα εξεταστούν και σε διμερείς, ανά υπουργείο, συνεργασίες, ενώ το γενικότερο κλίμα που επικράτησε ήταν η διατήρηση χαμηλών τόνων από κυβερνητικής πλευράς καθώς, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, η τουριστική περίοδος είναι μακρά, δεδομένου ότι ξεκινά από τις αρχές της άνοιξης και τερματίζει περί τα μέσα Νοεμβρίου και επηρεάζεται συχνά από απροσδόκητες εξελίξεις είτε με θετικό, είτε με αρνητικό πρόσημο.