Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Στο ΠΑΣΟΚ ψάχνονται σχετικά με τη γραμμή που θα ακολουθήσουν. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πειστεί πως ο δρόμος των αλλαγών και της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και κατά συνέπεια από την κρίση, είναι μπροστά μας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θεωρεί πως έπειτα από τα επιτυχημένα τεστ που πέρασαν οι ελληνικές τράπεζες η επόμενη φάση, δηλαδή η αξιολόγηση από την τρόικα πρέπει να περάσει γρήγορα ώστε η χώρα στις αρχές Δεκεμβρίου να μπορέσει να ζητήσει την εκκίνηση των συζητήσεων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Έτσι ο κύριος Βενιζέλος πιστεύει πως η χώρα μπορεί να μπει σε ένα νέο ιστορικό κύκλο, ο οποίος θα είναι πιο κοντά στην κανονικότητα την οποία επικαλείται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κύριος Βενιζέλος που έχει παίξει κεντρικό ρόλο σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης πιστεύει πως σιγά-σιγά έρχεται και η δικιά του δικαίωση στην οποία και επενδύει.

Με την αλλαγή του κλίματος ο κύριος Βενιζέλος πιστεύει πως θα μπορέσει να κρατηθεί και στη θέση του προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης ή της Ελιάς και εκείνος να είναι ο επικεφαλής του σχήματος που θα κατέβει στις επόμενες εκλογές.

Αν το σχέδιο προχωρήσει και αν η Ελιά τα πάει καλά στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα κρατάει στο χέρι του και το κλειδί των εξελίξεων τόσο στις συνεργασίες στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα όσο και στο εσωτερικό του σχήματος που θα κατέβει στις εκλογές αλλά και του ΠΑΣΟΚ.