«

Με τη φράση «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!» απάντησε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. στη Σοφία Βούλτεψη.

Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ της Κουμουνδούρου και της κυβερνητικής εκπροσώπου ξέσπασε με αφορμή τα stress tests.

Με μια πρώτη ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε ρευστότητα και ανακούφιση δανειοληπτών από τις τράπεζες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Tα τελευταία χρόνια, o ελληνικός λαός έχει πληρώσει για τη στήριξη των τραπεζών άμεσα ή έμμεσα μέσω εγγυήσεων ποσά που ισοδυναμούν με σχεδόν μιάμιση φορά με το σημερινό ΑΕΠ». Και ρωτά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Θα μετακυλιστεί αυτή η στήριξη και προς τους δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους; Θα επιτελέσουν επιτέλους οι τράπεζες το βασικό τους σκοπό που είναι η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά ή θα συνεχιστεί εκ μέρους της κυβέρνησης η υιοθέτηση αποκλειστικά τραπεζοκεντρικών λογικών εις βάρος των πολιτών;»

Ακολούθησε η απάντηση της Σοφίας Βούλτεψη η οποία ανέφερε: «Την ημέρα που βγήκαν τα αποτελέσματα των stress tests αμήχανα ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου. Σήμερα, που όλο το Έθνος γιορτάζει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει ανακοίνωση για τις τράπεζες. Τα συμπεράσματα δικά σας...»

Για να καταλήξει η ανταλλαγή ανακοινώσεων με τη φράση στην οποία κατέφυγε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί».