Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ λόγω του ύμνου του ΕΑΜ
 
Όλα άρχισαν αρκετή ώρα μετά αφού είχε τελειώσει η παρέλαση στο Χαλάνδρι όπου τα παιδιά παρήλασαν υπό τους ήχους των παραδοσιακών εμβατηρίων με μια προσθήκη: την Κατιούσα (ρωσικό τραγούδι) που γράφτηκε το 1939 και που αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως ο ύμνος του ΕΑΜ. 
 
Ο ύμνος του ΕΑΜ προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τα πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ και νυν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη και Θάνο Πλεύρη οι οποίοι έκαναν λόγο για καλλιέργεια φιλοεμφυλιακού κλίματος στο Χαλάνδρι εκ μέρους του Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ
 
Μέσω twitter οι κ. Πλεύρης και Γεωργιάδης έσυραν τον χορό των αντιδράσεων για να πάρουν σήμερα σειρά και άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. 
 
 
Το πρωί μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη ο δήμαρχος της πόλης Σίμος Ρούσσος, είπε  ότι ακούστηκαν όλα τα εμβατήρια, ενώ πρόσθεσε «έπαιξε αυτή η μελωδία, η οποία οι παλιότεροι γνωρίζουν ότι δεν είναι ο ύμνος του ΕΑΜ αυτός. Είναι ένα τραγούδι, μία μελωδία που προσαρμόστηκαν κάποιοι στίχοι πάνω εκεί. Μερικοί δεν αντέχουν ούτε τη μουσική. Λένε ότι η μουσική εξημερώνει και τα θηρία, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν ανθρώπινα ένστικτα που δεν εξημερώνονται ούτε από τη μουσική. Έχουμε πολλά σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε. Το γεγονός ότι τα κανάλια επιλέγουν να ασχοληθούν με τέτοιου τύπου θέματα είναι δικό τους ζήτημα». 
 
 
Πρόσθεσε μάλιστα πως «αυτό που θέλαμε να δώσουμε είναι το πνεύμα της αντίστασης απέναντι στον κατακτητή» για να του απαντήσει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου πως έπρεπε να παίζει μια «μελωδία εθνικής ενότητας και αυτό το συγκεκριμένο  δεν βοήθησε». 
 
Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος βουλευτής της ΝΔ ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega,  έκανε λόγο για λάθος της δημοτικής αρχής Χαλανδρίου και πως πρόκειται για ένα τραγούδι που είναι «εκτός τόπου και χρόνου  καθώς γράφτηκε μετά τον πόλεμο». 
 
 
Τ.Α.