Εμμένει στη θέση του για άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου και νέα προσφυγή στις κάλπες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. 
 
Από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως παγίως γίνεται δεν σχολιάζονται οι δηλώσεις του κ. Γλέζου ωστόσο σύγχυση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς μιλά για εκ νέου άμεση προσφυγή στις κάλπες με τον νέο εκλογικό νόμο
 
«Εμείς σήμερα κατηγορούμε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται στην εξουσία νομότυπα, αλλά ουσιαστικά έχει χάσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, διότι βρίσκεται εκεί χάρη στις 50 έδρες που έχει κλέψει από τα κόμματα που μπήκαν στη Βουλή. Αυτό το θεωρούμε ανήθικο. Δεν το θεωρούμε της ηθικής πολιτικής τάξης ζήτημα και το κατηγορούμε. Ε, εμείς θα επωφεληθούμε, είναι δυνατόν ποτέ να επωφεληθούμε αυτό που κατηγορούμε ως ανηθικότητα να το αξιοποιήσουμε και να γίνουμε κι εμείς ανήθικοι; Αποκλείεται», δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στο Mega. 

Πρόσθεσε μάλιστα πως «εάν οι εκλογές κερδηθούν με το μπόνους είμαστε υποχρεωμένοι σύμφωνα με τα όσα έχουμε διακηρύξει να καταθέσουμε αμέσως σχέδιο νόμου απλής και άδολης αναλογικής, όπου κανένας δεν κλέβει κανέναν και όπου αντιπροσωπεύονται με την απλή αναλογική και δυνάμεις, που δεν μπορούν να μπουν σήμερα στη Βουλή λόγω του 3% - άλλη αντιδημοκρατικότητα - και θα προκηρύξουμε εκλογές».

Και μπορεί στην προγραμματική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχει η δέσμευση για αλλαγή του εκλογικού νόμου και εφαρμογή της απλής αναλογικής ωστόσο, δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα από την Κουμουνδούρου για δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. 

Ο κ. Γλέζος απαντώντας πάντως στο ερώτημα εάν η θέση του αυτή μπορεί να προκαλέσει εσωκομματικές τριβές στον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «με τους δικούς μου δεν μαλώνω καθόλου. Αυτό που διέπει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική ηθική. Αυτό που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αμέσως θα καταθέσει σχέδιο νόμου απλής και άδολης αναλογικής».
 
Τ.Α.