Πρόεδρο από την παρούσα Βουλή, κυβερνήσεις συνεργασίας και αλλαγή εκλογικού νόμου είναι τα τρία εκ των βασικών θεμάτων που έθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA είπε πως «πρέπει να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας και νομίζω ότι αυτό οι σοβαροί αριστεροί και οι σοβαροί δεξιοί το λένε. Συνεργασίες όμως δεν γίνονται με προτάσεις στα παράθυρα. Εμείς έχουμε πει ότι θα γίνει μια σοβαρή κουβέντα πριν από τις εκλογές για τα πρόσωπα και για τις θέσεις». 
 
Ο κ. Θεοδωράκης είπε πως το Ποτάμι έχει αυτόνομη κυβερνητική πρόταση για τη χώρα και όχι «πρόταση τσόντας» στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΝΔ.
 
Επισήμανε ότι κατά την εκτίμησή του «κανένας σοβαρός Έλληνας δεν θέλει αυτοδυναμία είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ», ενώ ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα έχει τεράστιο πρόβλημα γιατί από την φύση του έχει πολλές απόψεις: «Σκέψου 12 συνιστώσες να πρέπει να συνεργαστούν σε μια κυβέρνηση 152 βουλευτών».
 
Για το μπόνους των 50 εδρών είπε ότι χρειάζεται να είναι αναλογικό για το πρώτο κόμμα ανάλογα με το ποσοστό που λαμβάνει.
 
Επανέλαβε την άποψη του κόμματος ότι πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να βγει από την παρούσα Βουλή σημειώνοντας ότι το Ποτάμι κατέθεσε και κάποιες ενδεικτικές προτάσεις. «Πάμε να κάνουμε άλλο ένα λάθος, να βγάλουμε έναν μικρό πρόεδρο, ένα κοντό πρόεδρο, γιατί αυτό ουσιαστικά λένε. Αν ο πρόεδρος βγει από την επόμενη Βουλή μπορεί να βγει με 120. Θα είναι ένας πρόεδρος των Ελλήνων με 120; Να βγει από αυτή τη Βουλή με 180. Να υπάρξει πολιτική συμφωνία», είπε.
 
Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους αναβλήθηκε το ραντεβού του με τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υπήρχε αυτή η συζήτηση με τους κουμπαράδες, με τα ATM, μια συζήτηση προσβλητική για το πολιτικό σύστημα. Δε θέλαμε να συζητάμε με τους δημοσιογράφους πάνω στον βούρκο της πολιτικής που είχε στηθεί εκείνες τις ημέρες. Το δεύτερο είναι ότι κάποιοι θεώρησαν ότι το Ποτάμι πάει να δώσει διαπιστευτήρια».