Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Δείχνει να αλλάζει άποψη ο Αντώνης Σαμαράς σχετικά με την ανάληψη του υπουργείου εθνικής Άμυνας από τον ίδιο , όπως αρχικά είχε διαρρεύσει από κυβερνητικές πηγές. Με την κίνηση αυτή ο Αντώνης Σαμαράς θα έστελνε ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στήριξης στους στρατιωτικούς που όλοι γνωρίζουν ότι ανήκουν στην δεξαμενή ψηφοφόρων της ΝΔ. 

Για να προλειανθεί το έδαφος σύμφωνα με πληροφορίες του newpost ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετέθεσε στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Άμυνας τον δικηγόρο Αντώνη Οικονόμου που ήταν μέχρι πρότινος ειδικός γραμματέας του υπουργείου. Ο κ. Οικονόμου συνδέεται προσωπικά με τον Αντώνη Σαμαρά και έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν. 

Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι η απόφαση ήταν σχεδόν ειλημμένη τα πρόσφατα γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και ειδικότερα στην Κύπρο και μετά τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις εντός των ορίων της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου ο πρωθυπουργός κάνει δεύτερες σκέψεις. 

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς εξετάζει και την περίπτωση στη θέση αυτή να τοποθετηθεί ένα ικανό πολιτικό στέλεχος που θα ασχοληθεί με το υπουργείο σε ποσοστό 100% και που θα έχει την δυνατότητα να προβλέψει και να αποτρέψει εγκαίρως πιθανό θερμό επεισόδιο που θα θελήσει να προκαλέσει η Άγκυρα στο Αιγαίο. 

Μάλιστα το ζήτημα αυτό αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να τεθεί και στην αυριανή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Βέβαια υπάρχουν και άλλοι συνομιλητές του Πρωθυπουργού που επιμένουν στην ανάληψη από τον ίδιο της θέσης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας που θα έστελνε μήνυμα στο ασταθές περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της εμμονής της Τουρκίας να δημιουργήσει «τετελεσμένα» στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στη στρατηγική έντασης που κλιμακώνεται στο Αιγαίο, αν και δυναμώνει το σενάριο που θέλει τον πρωθυπουργό να έχει εγκαταλείψει τελικά αυτήν την σκέψη, σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή. 

Όλα είναι ανοιχτά καθώς φουντώνουν και τα σενάρια ευρύτερων αλλαγών στην κυβέρνηση με την αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου τη Παρασκευή προκειμένου να αναλάβει τα πολύ σημαντικά  χαρτοφυλάκια Μετανάστευσης-Εσωτερικών υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.