Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Γενικό Εισαγγελέα των Η.Π.Α., κ. Eric Holder.

Ο κ. Eric Holder εκφράζοντας την ικανοποίηση της αμερικανικής κυβέρνησης για τις πρόσφατες επιτυχίες της Ελλάδας εναντίον της τρομοκρατίας συνεχάρη τον έλληνα υπουργό και ζήτησε να μεταφέρει στον κ. Αντώνη Σαμαρά τα συγχαρητήρια των Η.Π.Α. για την επιτυχή Προεδρία της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Επεσήμανε πως η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής χώρα κι ένας πραγματικός σύμμαχος των Η.Π.Α. σε μια ολοένα αποσταθεροποιημένη περιοχή. Επιπλέον, ζήτησε τη συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο πλευρών για την αντιμετώπιση άμεσων προκλήσεων ασφάλειας όπως το φαινόμενο του Ισλαμικού Κράτους (ISIL) και των ξένων μαχητών.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με τη σειρά του εξέφρασε ικανοποίηση για το άριστο επίπεδο συνεργασίας των δύο πλευρών και επεσήμανε την αξιοσημείωτη προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική πλευρά σε όλα τα επίπεδα, πρωτίστως, δε, του οικονομικού, τονίζοντας παράλληλα πως η ασφάλεια της χώρας είναι σε άμεση συνάρτηση με την οικονομική και πολιτική της σταθερότητα. Δήλωσε, επίσης, πως είναι προς το συμφέρον όλων να παραμείνει η Ελλάδα μια σταθερή κι ασφαλής χώρα.

Στο Λευκό Οίκο, ο κ. Υπουργός συναντήθηκε με τα στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Π.Α., κ.κ. Charlie Cupchin και Avery Alpha, με τα οποία αντάλλαξε απόψεις για τρέχοντα θέματα ασφάλειας και διεθνούς τρομοκρατίας.

Η επίσκεψη στην Ουάσινγκτον ολοκληρώθηκε στο State Department και τη συνάντηση με τη Συντονίστρια επί θεμάτων αντιτρομοκρατίας, Πρέσβυ κα Tina Kaidanow.