Για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξής και το μέλλον της κεντροαριστεράς μίλησε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε συνέντευξή του στον Realfm και στην εκπομπή των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή και όπως εξήγησε το ΠΑΣΟΚ «μέχρι το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης θα πάει συντετεγμενα με τα θεσμικά του όργανα».

Σχετικά με τη Δημοκρατική Παράταξη εξήγησε πως πρόκειται για μια συμπαράταξη δημοκρατικών δυνάμεων ως τρίτη λύση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τόνισε πως η πόρτα είναι ανοιχτή για όλες τις κεντροαριστερές δυνάμεις και τη ΔΗΜΑΡ.

Σχετικά με το ποιος θα ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης δεν απέκλεισε κανέναν -ούτε τον Ευ. Βενιζέλο ούτε ακόμα και τον Γ. Παπανδρέου- καθώς όπως είπε πρόκειται για μια ανοιχτή διαδικασία.

Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με τον ύμνο του ΕΑΜ στην παρέλαση ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε πως «ο πολίτης θέλει λύσεις για τα προβλήματα του. Είναι σημαντικό να ξέρουμε την ιστορία μας, αλλά πρέπει να κοιτάζουμε ενωμένοι ως λαός στο μέλλον».