current views are: 1

29 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση18:23

Τι λένε στην κυβέρνηση για Τσίπρα και την τελική συμφωνία με την τρόικα

Με εντελώς διαφορετικό τρόπο μεταφράζουν τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά αμέσως μετά την σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών όπου έκανε λόγο για πιθανή συναίνεση της αντιπολίτευσης για την επόμενη ημέρα της χώρας, δηλαδή μετά την έξοδο από το μνημόνιο. 

Δημοσίευση 18:23’
αρθρο-newpost

Με εντελώς διαφορετικό τρόπο μεταφράζουν τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά αμέσως μετά την σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών όπου έκανε λόγο για πιθανή συναίνεση της αντιπολίτευσης για την επόμενη ημέρα της χώρας, δηλαδή μετά την έξοδο από το μνημόνιο. 

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Με εντελώς διαφορετικό τρόπο μεταφράζουν τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά αμέσως μετά την Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών όπου έκανε λόγο για πιθανή συναίνεση της αντιπολίτευσης για την επόμενη ημέρα της χώρας, δηλαδή μετά την έξοδο από το μνημόνιο.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας του σχεδίου που θα παρουσιάσουν στους εταίρους μας ώστε να υπάρξει τελική συμφωνία.

Με την δήλωση αυτή ο Αντώνης Σαμαράς θέλησε να στείλει δύο σαφέστατα μηνύματα προς την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Το πρώτο είναι ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση συναίνεσης και πραγματικής συμβολής στην συγγραφή της συμφωνίας και το δεύτερο μήνυμα είναι ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης με την τρόικα αλλά και στη συμφωνία για την επόμενη ημέρα.

«Είναι η τελευταία ευκαιρία του κ. Τσίπρα να ανέβει στο τρένο… αλλιώς θα απομονωθεί» σχολίαζε στο newpost κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος. Το κυβερνητικό σχέδιο για «έξοδο στην κανονικότητα» όπως το ονόμασε ο Αντώνης Σαμαράς, θα είχε άλλη απήχηση στην Ευρώπη αν είχε και την σύμφωνη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζει η ίδια κυβερνητική πηγή.

Άλλωστε όσοι υποστηρίζουν αυτήν την άποψη φέρνουν ως παράδειγμα συμπεριφορές αντιπολιτευόμενων κομμάτων και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία όπου η αντιπολίτευση συναίνεσε και υπήρξε κοινή γραμμή όταν κατέληξαν σε συμφωνία.

Τα κυβερνητικά στελέχη κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όχι μόνο αρνείται να πάρει θέση στο ζήτημα της τελικής συμφωνίας με τους εταίρους μας αλλά επιμένει να δυσφημεί την χώρα σε οποιαδήποτε επαφή έχουν τα στελέχη του στο εξωτερικό, αποδομώντας όλα τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας που παραδέχονται ακόμη και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό είναι αυτές που δημιουργούν ανασφάλεια και εκνευρισμό στις αγορές και ήταν η βασική αιτία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, που αντέδρασαν με εξοντωτικό τρόπο για την χώρα μας, την προηγούμενη εβδομάδα, στις πληροφορίες ότι η Ελλάδα απαλλάσσεται από το ΔΝΤ και διεκδικεί την έξοδό της στις αγορές.

«Τορπίλισαν μια προσπάθεια που θα μπορούσε να έχει θετικά αποτελέσματα και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το κλίμα στις αγορές» σχολίασε  στο newpost πηγή από το οικονομικό επιτελείο.

Υπό αυτά τα δεδομένα είναι ανέφικτο να υπάρξει είτε συνάντηση, είτε πολύ περισσότερο συναίνεση ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε η δήλωση στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα ότι μια επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα γινόταν μόνο για να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, απομακρύνει ακόμη πιο πολύ αυτό το ενδεχόμενο.

Επιπροσθέτως, ο ίδιος ο πρωθυπουργός όσες φορές κατηγορήθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα ή από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι αποφεύγει τον διάλογο με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει διάλογο με κάποιον που τον υβρίζει αποκαλώντας τον προδότη της χώρας, υπάλληλο των ξένων συμφερόντων και εντολοδόχο της κυρίας Μέρκελ.


σχετικα αρθρα