current views are: 2

29 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση19:43

Καμμένος: Καλή επιτυχία στον κ. Αβραμόπουλο – Είμαστε δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις

«Θα βρισκόμαστε δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην ηγεσία, στους αξιωματικούς, στους υπαξιωματικούς άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελούν τα παιδιά του ελληνικού λαού» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργο Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Κομισιόν.

Δημοσίευση 19:43’
αρθρο-newpost

«Θα βρισκόμαστε δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην ηγεσία, στους αξιωματικούς, στους υπαξιωματικούς άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελούν τα παιδιά του ελληνικού λαού» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργο Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Κομισιόν.

«Θα βρισκόμαστε δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην ηγεσία, στους αξιωματικούς, στους υπαξιωματικούς άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελούν τα παιδιά του ελληνικού λαού» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργο Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Κομισιόν.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Υφυπουργό, τον Γενικό Γραμματέα και τη στρατιωτική ηγεσία, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους αρχηγούς των τριών Επιτελείων, για την ενημέρωση την οποία είχαμε, το κλιμάκιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, που σήμερα επισκεφθήκαμε το υπουργείο, με τον κ. Δημαρά, υπεύθυνο τομέα Εθνικής Άμυνας, τον Εκπρόσωπο του Κινήματος, τον κ. Κουίκ και τον διπλωματικό σύμβουλο, πρέσβη κ. Καραγιάννη.
 
Συζητήσαμε και ενημερωθήκαμε για την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι αλήθεια ότι παρά την τεράστια οικονομική πίεση που υφίστανται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι απόστρατοι, θα μπορούσα να πω την οικονομική εξαθλίωση που έχουν επιβάλει η τρόικα και οι δανειστές, το ηθικό παραμένει αρκετά υψηλό, όπως και η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Είναι αλήθεια ακόμη, ότι ο προϋπολογισμός έχει πέσει πλέον στα ελάχιστα επιτρεπτά όρια και γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για την ασφάλεια της χώρας.
 
Ενημερωθήκαμε για όλα τα θέματα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο. Εκεί διατυπώσαμε τις διαφωνίες μας σε σχέση με την πολιτική της κυβέρνησης. Ενώ έχουμε εισβολή εντός της κυπριακής ΑΟΖ και των κυπριακών χωρικών υδάτων εκ μέρους του σκάφους «Barbaros» που συνοδεύεται από πολεμικά πλοία της Τουρκίας, ενώ ξένοι στόλοι, όπως ο ρωσικός και ο ισραηλινός στόλος, κάνουν κοινές ασκήσεις με την Κύπρο, βλέπουμε πλοία να διεξάγουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, όπως το γερμανικό πλοίο F260, που επιλήφθηκε στην πτώση του πολιτικού αεροσκάφους, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν είναι παρών, παρότι διαθέτει δυο πλοία εκεί, ένα πλοίο από τη UNIFIL και ένα πλοίο από επιχείρηση του ΝΑΤΟ, την «Active Endeavour».
 
Βέβαια αυτή η απόφαση δεν αφορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ούτε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αφορά κυρίως το υπουργείο Εξωτερικών και τον πρωθυπουργό. Διατυπώσαμε την άποψή μας ότι η Κύπρος για ακόμη μια φορά δεν θα έπρεπε να βρίσκεται μακριά.
 
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συνεχίζουμε να στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε, όπως κάνει και όλο το έθνος, τις Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου. Ζητάμε την άμεση οικονομική αποκατάσταση των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν υποστεί πλέον τεράστιες μειώσεις, απάνθρωπες μειώσεις στις οικονομικές τους απολαβές και τη συνέχιση της χρηματοδότησης των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μην αρκεί μόνο το υψηλό ηθικό, αλλά και τα μέσα.
 
Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αβραμόπουλο και προσωπικά για τη δυνατότητα που μας έδωσε, δύο μέρες πριν φύγει για την Ευρώπη και αναλάβει Επίτροπος της Ελλάδος και να του ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία, γιατί πλέον πάει να επιτελέσει και έναν εθνικό σκοπό. Να δηλώσω ακόμα μία φορά ότι εμείς θα βρισκόμαστε δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην ηγεσία, στους αξιωματικούς, στους υπαξιωματικούς άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελούν τα παιδιά του Ελληνικού λαού».

 


σχετικα αρθρα