current views are: 1

30 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση05:00

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει ενημέρωση δημοσιογράφων κάθε Τετάρτη

Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά και επίσημα η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών  στον ….ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση 05:00’
αρθρο-newpost

Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά και επίσημα η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών  στον ….ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά και επίσημα η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στον… ΣΥΡΙΖΑ. Με την κίνηση αυτή τα στελέχη της Κουμουνδούρου στέλνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι γι αυτούς η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει. Έτσι κάθε Τετάρτη ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης θα ενημερώνει τους δημοσιογράφους για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα θέματα ενώ παράλληλα θα απαντά σε όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση για τα θέματα της επικαιρότητας. 

Χθες πάντως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε και έκλεισε για σήμερα ραντεβού με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας να τον ενημερώσει για την θέση του κόμματος του σχετικά με το μαξιλαράκι των 11,6 δις ευρώ που ανήκει στο ΤΧΣ και προβλέπεται  για να καλύψει  τυχών νέες τραπεζιτικές ανάγκες. 

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης  δεν επιθυμούν την αξιοποίηση αυτού του οικονομικού πακέτου από την  Κυβέρνηση αφού το έχουν συμπεριλάβει στο κοστολογημένο οικονομικό τους πρόγραμμα που ανακοινώθηκε στην Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Παράλληλα   εκφράζουν φόβους ότι η κυβέρνηση μπορεί να ενδώσει σε νέους σχεδιασμούς των δανειστών που θα περιλαμβάνει ένα νέο οικονομικό πακέτο το οποίο  θα λειτουργήσει υποβοηθητικά στο ηδη υπάρχον –στα 11,6 δις ευρώ- το οποίο όμως θα περιλαμβάνει και νέα μέτρα. 

«Ο σχεδιασμός, ο οποίος πάει να υλοποιηθεί τώρα από την κυβέρνηση, είναι ένας σχεδιασμός ο οποίος μας βάζει σε μια νέα μνημονιακή εποχή και δεν μας απομακρύνει από τη λογική και τις πολιτικές του μνημονίου ανέφεραν στα στελέχη της Κουμουνδούρου. Αν μάλιστα αξιοποιηθούν αυτά τα υπολειπόμενα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έτσι ώστε να αποτελέσουν τον βασικό κορμό αυτής της πιστοληπτικής γραμμής, της προληπτικής χρηματοδότησης, -από τη στιγμή μάλιστα που συνοδεύονται από νέα μέτρα,- είναι κάτι το οποίο βρίσκεται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Γιατί αυτά τα χρήματα τα έχουμε πάρει βάση προϋποθέσεων και όρων και τώρα καλούμαστε πάλι να υποστούμε νέα προαπαιτούμενα για τα ίδια χρήματα για να συνεχιστεί η μνημονιακή επιτήρηση της χώρας προσθέτουν οι ίδιοι άνθρωποι.» 

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μάλιστα  αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο συμπεριλαμβάνει την αξιοποίηση αυτών των χρημάτων τόνισε ότι «η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι, όπως τουλάχιστον διατυπώθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι ένα μέρος αυτών των χρημάτων να αξιοποιηθεί γι’ αυτό ακριβώς που δόθηκαν, δηλαδή τα «κόκκινα δάνεια. Όταν μιλάμε για στήριξη του τραπεζικού συστήματος, αυτή δεν μπορεί να γίνει αν δεν λάβεις υπόψη σου την παράμετρο των «κόκκινων δανείων». 

Το δεύτερο που είχε πει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πάλι ένα ποσό από αυτά να χρησιμοποιηθούν ως μαγιά για να φτιαχτεί μια δημόσια αναπτυξιακή τράπεζα. »


σχετικα αρθρα