Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Με τις πάγιες θέσεις του ΠΑΣΟΚ όχι άνοιγμα του ασφαλιστικού, όχι στις ομαδικές απολύσεις και όχι στο lock out προσέρχεται το μεσημέρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου για την νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θέλουν να συντονιστούν εν όψει της άφιξης της τρόικας για την τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης, όμως στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι στην ατζέντα δεν αποκλείεται να μπει και το θέμα του διαδόχου του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ενημερώσει τον Αντώνη Σαμαρά και για τις επαφές που είχε στην Κύπρο με την πολιτική ηγεσία και για την τριμερή σύνοδο. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θεωρητικά δεν προτίθεται να προβάλει κάποιο εμπόδιο για τον αντικαταστάτη του κ. Αβραμόπουλου, εκτός εάν πρόκειται για πρόσωπο που συγκαταλέγεται στην κατηγορία "μαύρων προβάτων" της Χαριλάου Τρικούπη.  

Στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι έχει ενδιαφέρον εάν ο πρωθυπουργός θα περιοριστεί σε μία απλή κάλυψη της θέσης του υπουργού, ή εάν θα επιχειρήσει κάτι πιο extreme δηλαδή περισσότερες υπουργικές μετακινήσεις. 

Θεωρητικά η συνάντηση δεν θα έχει μεγάλο μάκρος αφού στις 6 το απόγευμα ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να βρίσκεται στο Περιστέρι για να μιλήσει σε θεματική εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ για την κοινωνική προστασία. Για την εκδήλωση έχει κινητοποιηθεί το ΠΑΣΟΚ της Δυτικής Αθήνας.