Για ανεξήγητη ανοχή και ολιγωρία στην φορολόγηση των εμβασμάτων εξωτερικού από το 2000 έως και σήμερα κάνει λόγο το ιστορικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Καρχιμάκης αναφέρει ότι στελέχη της κίνησης 75 ΠΑΣΟΚ έχουν υποβάλλει ολοκληρωμένη πρόταση, στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, για την φορολόγηση αυτή που μπορεί να αποφέρει φόρους πάνω απο 30 δισ. ευρω αν γίνει ενδελεχής και συστηματικός έλεγχος. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Καρχιμάκη:

Σε ποια πολιτική ηθική υπακούει η πιθανά ανεξήγητη πολιτική ανοχή και ολιγωρία για τον συστηματικό έλεγχο της φορολόγησης των εμβασμάτων του εξωτερικού απο το 2000 μέχρι σήμερα ;

Διαβάζω στον τύπο, οτι με αποσπασματικό και αργό τρόπο, γίνεται κάποιος έλεγχος των εμβασμάτων που εξήχθησαν στο εξωτερικό μόνο κατα την περίοδο 2009-2011.

Για να γίνει λοιπόν αντιληπτό το μέγεθος του πάρτυ της φοροδιαφυγής που έχει συντελεστεί, σε 630 υποθέσεις που ελέγχθηκαν από το 2009 μεχρι 2011, έχουν βεβαιωθεί φόροι 270 εκατ. ευρώ.

Μπορεί να αντιληφθεί λοιπόν κανείς ποιο θα ήταν το ύψος των φόρων που θα μπορούσαν να έχουν εισπραχθεί αν υπήρχε συστηματικός έλεγχος των εμβάσματων των 700.000 καταθετών και των 300 δισ. ευρω περίπου που εξήχθησαν στο εξωτερικό απο το έτος 2000 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με έγκυρα ιδρύματα του εξωτερικού.

Στελέχη της κίνησης 75 ΠΑΣΟΚ έχουν υποβάλλει ολοκληρωμένη πρόταση, στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ , για την φορολόγηση αυτη που μπορεί να αποφέρει φόρους πάνω απο 30 δις ευρω αν γίνει ενδελεχής και συστηματικός έλεγχος.

Το ερώτημα που τίθεται  διαρκώς ειναι.

Σε ποια πολιτική και ανθρώπινη ηθική απέναντι σε ενα λαό που δοκιμάζεται, υπακούει η πολιτική ανοχή και η ολιγωρία για την αποφυγή και την καθυστέρηση του ελέγχου της φορολόγησης των εμβασμάτων  300 δισ. ευρώ περίπου που εξήχθησαν στο εξωτερικό από το έτος 2000 μέχρι σήμερα;