Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος  

Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι συνεργάτες του να προετοιμάζουν το συνέδριο για τη Δημοκρατική Παράταξη, μπορεί να έχουν ληφθεί αποφάσεις στα όργανα του κόμματος, κάποια στελέχη δε βλέπουν με καλό μάτι αυτές τις κινήσεις. Εντός του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένας ισχυρός αριθμός στελεχών που διαφωνούν έντονα με τη διεξαγωγή συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης. 

Τα περισσότερα από αυτά τα στελέχη είναι κοντά στο Γιώργο Παπανδρέου και επιθυμούν είτε να γίνει πρώτα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια να γίνει συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης ,είτε να γίνει μόνο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και με το κόμμα ως βασικό πυρήνα όποιος από το χώρο επιθυμεί να προσέλθει. 

Υπάρχουν δηλαδή πολλά στελέχη τα οποία δεν μπορούν να χωνέψουν και να δεχθούν πως το ΠΑΣΟΚ τελειώνει. 

Βεβαίως από όλες τις διαδικασίες θα απέχει ο Γιώργος Παπανδρέου και η αλήθεια είναι πως είδηση θα ήταν αν ο πρώην πρωθυπουργός θα ήταν παρών. Ο κύριος Παπανδρέου έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και όλοι περιμένουν ποια θα είναι η αντίδραση του. 

Από την άλλη υπάρχει μια σειρά στελεχών που τους ενδιαφέρει να θέσουν θέμα ηγεσία και πιστεύουν πως αν προχωρήσει το εγχείρημα «Δημοκρατική Παράταξη» δεν θα τα καταφέρουν.