Η πρόοδος της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη δεν μπορεί να υποτιμηθεί και ρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις χωρίς υπαναχωρήσεις, τόνισε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης, σχετικά με την έκθεση «Doing Business Report 2015» της Παγκόσμιας Τράπεζας, δήλωσε:

«Το γεγονός πως στην έκθεση "Doing Business Report" της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην 61η θέση μεταξύ 189 χωρών, ενώ το 2012 βρισκόταν στην 100η θέση, δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Ούτε μπορεί να υποτιμηθεί πως η Ελλάδα καταγράφει τη μεγαλύτερη πρόοδο παγκοσμίως στον δείκτη για την καταχώρηση περιουσιακών στοιχείων.

Επιπλέον, ιδιαίτερη σημασία έχει ότι η ίδια η Παγκόσμια Τράπεζα επισημαίνει πως "η Ελλάδα έχει απλοποιήσει τις διαδικασίες για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων ήδη από πέρυσι, καθιστώντας έτσι ευκολότερο το να αναπτυχθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες".

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν πως με συλλογική δουλειά, βάλαμε τα θεμέλια για να βελτιωθεί το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον και να επιστρέψει η πατρίδα μας στην ανάπτυξη το 2014.

Πιστεύω πως καθήκον όλων μας είναι να συνεχίσουμε στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, με αποφασιστικότητα και χωρίς υπαναχωρήσεις».