current views are: 4

30 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση13:04

Αντιδράσεις για την «εισβολή» των φοιτητών στη Σύγκλητο (Βίντεο)

Συνεχίζεται και σε πολιτικό επίπεδο η ένταση που ξέσπασε στην αίσθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την «έφοδο» φοιτητών και τον έντονο διάλογο με τον πρύτανη Θεόδωρο Φορτσάκη.

Δημοσίευση 13:04’
αρθρο-newpost

Συνεχίζεται και σε πολιτικό επίπεδο η ένταση που ξέσπασε στην αίσθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την «έφοδο» φοιτητών και τον έντονο διάλογο με τον πρύτανη Θεόδωρο Φορτσάκη.

Συνεχίζεται και σε πολιτικό επίπεδο η ένταση που ξέσπασε στην αίσθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την «έφοδο» φοιτητών και τον έντονο διάλογο με τον πρύτανη Θεόδωρο Φορτσάκη.

Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον Βήμα Fm εξέφρασε τη στήριξή του στον κ. Φορτσάκη λέγοντας ότι έχει δίκιο. «Κανένας και καμία δεν έχει δικαίωμα να διαλύει Συγκλήτους, να μπαίνει μπουλούκι μέσα στους χώρους συνεδρίασης και να διαλύει τις συνεδριάσεις των οργάνων, να αναστέλλει τη λειτουργία, τη διοικητική και την εκπαιδευτική του πανεπιστημίου».

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος ανέφερε σε δήλωσή του ότι «με το “έτσι θέλω” μια χούφτα “μπαχαλάκηδες” ματαίωσαν σήμερα τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πράξη τους συνιστά έκφραση αδίστακτου αυταρχισμού, προσβάλλει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο,  υπονομεύει τους θεσμούς και πλήττει τη Δημοκρατία».

Παράλληλα, το «Ποτάμι» σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «μειοψηφικές ομάδες με κομματικά συνθήματα του τύπου “Ανατροπή της κυβέρνησης και των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης”,  “Άρνηση και διαγραφή του χρέους” και “Οι μέρες της Ανατροπής ξημερώνουν” εφορμούν τις τελευταίες ώρες στα Πανεπιστήμια» προσθέτοντας: «Από ότι φαίνεται οι κομματικοί γκαουλάιτερ δε  βάζουν μυαλό και στον ευαίσθητο χώρο του δημόσιου Πανεπιστημίου προσπαθούν να κάνουν επίδειξη δύναμης».

 


σχετικα αρθρα