Δεν έχει ληφθεί απόφαση για μείωση του κατώτατου μισθού στο Δημόσιο, επεσήμανε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, η υφυπουργός επεσήμανε πως «οι σχετικές διαρροές αδικούν την προσπάθεια και την προετοιμασία που γίνεται, για ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης του μισθολογίου, με ουδέτερο δημοσιονομικό τρόπο» και προσέθεσε πως «πρέπει να ξαναδούμε με δίκαιο τρόπο μεγάλες "οικογένειες" υπαλλήλων, όπως οι εκπαιδευτικοί και το νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίες, κατά τη γνώμη μου, υποαμείβονται».

Για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο, Εύη Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «έχει προσεγγιστεί κατά πολύ ο δεσμευτικός στόχος των απολύσεων που απορρέει από τις δεσμεύσεις της χώρας και βρισκόμαστε στα τελευταία βήματα. Το υπόλοιπο των απολύσεων για το 2014 θεωρούμε ότι μπορεί να καλυφθεί από τις εξόδους από το Δημόσιο λόγω πλαστών δικαιολογητικών και σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αναζητούμε πλαστά εκεί που δεν υπάρχουν».

Στο μεταξύ, για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, σημείωσε: 

«Επιθυμώ και ελπίζω να δω τους κ. Σημίτη, Παπανδρέου και Βενιζέλο σε ένα τραπέζι να συζητούν μαζί καθώς κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο για τη Δημοκρατική Παράταξη, η οποία έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να συνθέτει διαφορετικές τάσεις, απόψεις και ρεύματα. Η συμβολή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη στις σχετικές διεργασίες για τη Δημοκρατική Παράταξη είναι σημαντική και θα ήθελα να δω τον Γιώργο Παπανδρέου να υιοθετεί έναν παρόμοιο ρόλο».