current views are: 2

30 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση15:09

Βενιζέλος: Η τρόικα θα έρθει το ταχύτερο – Θέλουμε να είναι η τελευταία εμφάνισή της

«Η τρόικα θα έρθει το ταχύτερο» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Δημοσίευση 15:09’
αρθρο-newpost

«Η τρόικα θα έρθει το ταχύτερο» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

«Η τρόικα θα έρθει το ταχύτερο» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

«Οι θέσεις μας είναι διαμορφωμένες υπάρχει το πλαίσιο, έχουμε ένα σχέδιο ολοκληρωμένο που τηρείται όπως θα τηρηθούν και τα χρονοδιαγράμματα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. 

Σχετικά με το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα από τα δύο κόμματα της κυβέρνησης, οι θέσεις του οποίου λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Όλα τα θέματα συζητούνται και στο τέλος βγαίνει το συμπέρασμα.

Πηγές του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν πως τα θέματα του ενιαίου μισθολογίου και του συνδικαλιστικού νόμου παραπέμφθηκαν προς συζήτηση σε διμερή συνάντηση, στην οποία από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα μετάσχουν οι Χρ. Πρωτόπαπας, Γ. Κουτρουμάνης, Π. Ρήγας, Κ. Πιερρακάκης και Γ. Κουτσούκος, που θα έχουν συζήτηση με τον υπουργό Επικρατείας, Δημ. Σταμάτη και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Σχετικά με το ασφαλιστικό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι σε αυτό τον τομέα έχουν γίνει πολλά και ζήτησε να μη λησμονούνται οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Πάντως, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη σημείωναν πως το ασφαλιστικό και οι ομαδικές απολύσεις, θεωρούνται θέματα που έχουν «κλείσει» και δεν συζητήθηκαν.

Σχετικά, με το ενδεχόμενο προσφυγής μιας επιχείρησης στη Δικαιοσύνη, με βάση τον αστικό κώδικα, επικαλούμενη οξύτατη δυσμενή κατάσταση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα συζητηθεί η αναμόρφωση της σχετικής νομοθεσίας, με στόχο οι αποφάσεις να εκδίδονται ταχύτατα, ώστε να μη παραμένουν εγκλωβισμένοι οι εργαζόμενοι σε μια ατέρμονη διαδικασία.

Όταν δε ρωτήθηκε για τον διάδοχο του κ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Άμυνας, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι θα ανακοινωθεί όταν πρέπει.

Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος έδωσε το παρών για δύο ώρες στη σύσκεψη.

Νωρίτερα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών διέψευδαν τα σενάρια περί εμπλοκής με την τρόικα, έπειτα από τις ανακοινώσεις του ΔΝΤ, και εξέφραζαν την εκτίμηση πως το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έρθουν στην Αθήνα.

Στη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο συζητήθηκαν τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά με την τρόικα όσο και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για να επέλθει συμφωνία για την «επόμενη ημέρα» της ελληνικής οικονομίας.


σχετικα αρθρα