Συνάντηση με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

«Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση, όσο και σύμπτωση απόψεων σε πάρα πολλά ζητήματα, που αφορούν στην αντιμετώπιση του Κυπριακού προβλήματος και, βεβαίως, αφορούν και στην επιθετικότητα η οποία καταγράφεται από τη πλευρά της Τουρκίας. Μια επιθετικότητα η οποία παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, προσβάλλει την ανεξαρτησία μιας Ευρωπαϊκής χώρας, όπως είναι η Κύπρος. Είναι κοινός μας τόπος ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα ολόκληρο δίκτυο αποδοκιμασίας και απομόνωσης της Τουρκίας» σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επίσης τόνισε ότι «Για να αποκλιμακωθεί η ένταση που προκαλείται από την Τουρκία είναι ανάγκη ολόκληρη η Ευρώπη και ο ΟΗΕ να μιλήσουν ξεκάθαρα και να πουν ότι αυτό που πράττει είναι πράξη προσβολής του διεθνούς δικαίου και της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Σ’ ό,τι αφορά στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, εμμένουμε σταθερά ότι η αυτή έχει ως αναγκαία προϋπόθεση τον σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας, των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος και η συζήτηση με την άλλη πλευρά. Προϋπόθεση όμως, είναι η Τουρκία να εγκαταλείψει αυτή την άγονη, την εξαιρετικά επιθετική στάση που κρατάει αναφορικά με τις συζητήσεις και τη διαπραγμάτευση για την αναγκαία επίλυση του προβλήματος της Κύπρου».