current views are: 2

31 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση10:44

Πως διάβασε το Μαξίμου τη συνάντηση Στουρνάρα- Τσίπρα

Ως μια ακόμη κίνηση υποκριτικής συμπεριφοράς, λαϊκισμού αλλά και ως μια προσπάθεια να εμφανιστεί περισσότερο «συστημικός» μετέφρασαν από το Μέγαρο Μαξίμου την συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Δημοσίευση 10:44’
αρθρο-newpost

Ως μια ακόμη κίνηση υποκριτικής συμπεριφοράς, λαϊκισμού αλλά και ως μια προσπάθεια να εμφανιστεί περισσότερο «συστημικός» μετέφρασαν από το Μέγαρο Μαξίμου την συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Ως μια ακόμη κίνηση υποκριτικής συμπεριφοράς, λαϊκισμού αλλά και ως μια προσπάθεια να εμφανιστεί περισσότερο «συστημικός» μετέφρασαν από το Μέγαρο Μαξίμου την συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα. Με τις ίδιες εκφράσεις σχολιάζουν από την κυβέρνηση και τις δηλώσεις από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί θετικών προσδοκιών από το επικείμενο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια».

Η υποκριτική στάση του κ. Τσίπρα φαίνεται, υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη από την κίνησή του να συναντηθεί με τον πρώην υπουργό Οικονομίας της κυβέρνησης Σαμαρά, κατά του οποίου είχε καταθέσει πρόταση μομφής και κατά του οποίου είχε καταφερθεί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου όταν ζητούσε να μην τοποθετηθεί στην τράπεζα της Ελλάδας.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι οι θέσεις του για τις τράπεζες απέχουν από την πραγματικότητα και ότι κατανόησε ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς τα χρήματα του ΤΧΣ. 

Αυτό ενισχύει και το επιχείρημα αυτών που κατηγορούν τον κ. Τσίπρα για άκρατο λαϊκισμό και υποσχέσεις κενού περιεχομένου.

«Είναι λαϊκισμός να υπόσχεσαι παροχές από χρήματα που δεν μπορείς να αγγίξεις» τόνιζε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος στο newpost. Και αυτό ακριβώς το επιχείρημα θα εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις επόμενες ημέρες τα κυβερνητικά στελέχη αφού όπως λένε δεν υπάρχει ούτε μία κοινωνική ομάδα στην οποία ο κ. Τσίπρας να μην έχει «τάξει» ανύπαρκτες παροχές. 

Την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή και την προσπάθεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γίνει περισσότερο «συστημικός» με απώτερο σκοπό, όπως λένε, την αναρρίχηση στην εξουσία. 

Η ίδια κυβερνητική πηγή σχολίαζε στο newpost ότι «ο κ Τσίπρας έχει κρεμάσει εδώ και καιρό το κοστούμι του επαναστάτη» και προσπαθεί να πείσει ότι μπορεί να κυβερνήσει και κυρίως ότι γίνεται αποδεκτός από τα κέντρα αποφάσεων ως συνομιλητής τους. Και αυτήν επίσης την στροφή του κ. Τσίπρα αναμένεται να εκμεταλλευτούν τα κυβερνητικά στελέχη κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διγλωσσία και διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό

Επιπλέον επιχείρημα για την επίθεση που εξαπολύουν τα κυβερνητικά στελέχη στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι η στάση που τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στα δύο τελευταία νομοσχέδια που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις ρυθμίσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα «κόκκινα δάνεια». Η επιχειρηματολογία που θα την δούμε να αναπτύσσεται την επόμενη εβδομάδα θα έχει ως αιχμή του δόρατος την αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα δύο αυτά νομοσχέδια που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ζητούσε επιτακτικά από την κυβέρνηση να τα παρουσιάσει για να ανασάνουν οι πολίτες.


σχετικα αρθρα