current views are: 1

31 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση11:08

Σε βίντεο το αποτρεπτικό μήνυμα της Αθήνας στην τουρκική προκλητικότητα

Από την πολύωρη επιχείρηση ανακατάληψης ελληνικής νησίδας, που είχε τεθεί υπό κατοχή εχθρικών δυνάμεων σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης , μόνο πλάνα τριών λεπτών δόθηκαν για δημοσίευση, τα οποία είναι ενδεικτικά των δυνατοτήτων που έχουν αποκτήσει οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Δημοσίευση 11:08’
αρθρο-newpost

Από την πολύωρη επιχείρηση ανακατάληψης ελληνικής νησίδας, που είχε τεθεί υπό κατοχή εχθρικών δυνάμεων σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης , μόνο πλάνα τριών λεπτών δόθηκαν για δημοσίευση, τα οποία είναι ενδεικτικά των δυνατοτήτων που έχουν αποκτήσει οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Μόνο ένα πολύ μικρό μέρος από τη χτεσινή άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» αποδεσμεύτηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δόθηκε στη δημοσιότητα. Από την πολύωρη επιχείρηση ανακατάληψης ελληνικής νησίδας, που είχε τεθεί υπό κατοχή εχθρικών δυνάμεων σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης , μόνο πλάνα τριών λεπτών δόθηκαν για δημοσίευση, τα οποία είναι ενδεικτικά των δυνατοτήτων που έχουν αποκτήσει οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Από την εποχή της νύχτας των Ιμίων έως σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει και η διακλαδικότητα πλέον είναι δομικό στοιχείο του Πενταγώνου μας. Οι συνδυασμένες επιχειρήσεις που είναι η εφαρμογή της διακλαδικότητας , λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές ισχύος μην αφήνοντας πολλά περιθώρια να επικρατήσουν οι εχθρικές δυνάμεις οι οποίες θα αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ταυτόχρονα στο βίντεο αυτό φαίνεται ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απέκτησαν σύγχρονα οπλικά συστήματα και οι έλληνες μαχητές ,την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία, απέκτησαν τεχνικές αυξάνοντας τη μαχητικότητά τους που εντυπωσιάζουν διεθνώς.

Δεν είναι τυχαίο που ο νέος Γ.Γ. Του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ παρακολουθώντας τον «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ» δεν έκρυψε το πόσο έκπληκτος ένιωθε με όσα μπορούσε και έβλεπε από τη φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ». Εκτός των άλλων, του έκανε εντύπωσε πως μία τόσο μικρή χώρα διαθέτει τόσα πολλά οπλικά συστήματα και έχει τόσο καλά εκπαιδευμένες Ένοπλες Δυνάμεις.

Βέβαια η συγκεκριμένη άσκηση, της οποίας το σενάριό της ήταν ανακατάληψη ελληνικής νησίδας, αποτελεί ένα «βιντεομήνυμα» της Αθήνας προς τον τούρκο πρωθυπουργό Νταβούτογλου και τον πρόεδρό τους Ερντογάν να μην τολμήσουν. Χτες επισημάνθηκε και στο ΝΑΤΟ ότι αν προκαλέσει η Άγκυρα και τραβήξει το «σχοινί» το Αιγαίο θα πάρει φωτιά και θα μετατραπεί σε «θάλασσα πολέμου».

Το μήνυμα αυτό έντεχνα το έστειλε χτες, προς όλες τις κατευθύνσεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος πριν παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του. Παράλληλα το ΓΕΕΘΑ διαμήνυσε προς το εσωτερικό της χώρας ότι εγγυάται τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ότι τιμά τα μεγάλα χρηματικά ποσά που δίδονται στις Ένοπλες Δυνάμεις.

 


σχετικα αρθρα