Συνάντηση με αντιπροσωπεία του συλλόγου των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ είχε σήμερα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Κουτσούμπα για την πορεία ιδιωτικοποίησης του ΟΚΑΝΑ, μέσω της ανάθεσης διαφόρων υπηρεσιών σε ιδιώτες και «με σαφή στόχο το κράτος να απαλλαγεί πλήρως από την ευθύνη της πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης των εξαρτημένων ανθρώπων».

«Στο πλαίσιο αυτό, προωθείται επίσης η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων και η επιδείνωση των συνθηκών δουλειάς των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ» είπαν οι εργαζόμενοι, επισημαίνοντας ότι το προσωπικό που αποχωρεί δεν αντικαθίσταται, ενώ οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται, δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με μπλοκάκι κλπ.

«Επίσης περίπου 70 εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί με προγράμματα ΕΣΠΑ και οι οποίοι καλύπτουν αναγκαίες δράσεις του ΟΚΑΝΑ (πχ street working) βρίσκονται στον αέρα, καθώς τα προγράμματα αυτά τελειώνουν, οι εργαζόμενοι απειλούνται με ανεργία, ενώ οι μονάδες και οι δράσεις που στηρίζουν, κινδυνεύουν με κλείσιμο» ανέφεραν οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ.

Εξάλλου, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες εντός και εκτός Βουλής, προκειμένου ν' αναδειχθούν και να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων, στην εργασιακή ανασφάλεια όσων απασχολούνται στα προγράμματα ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και στη λειτουργία των μονάδων και δράσεων του ΟΚΑΝΑ.