Το πως σκέφτεται αποκάλυψε ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στους στρατιωτικούς συντάκτες σε πρόσφατη συνάντηση- αποχαιρετισμού που είχε μαζί τους στο Πεντάγωνο.

«Μόλις αναλαμβάνω μία θέση κλείνομαι στο γραφείο και ζητάω να μην με ενοχλήσει κανείς για δύο ώρες. Κάθομαι και σκέφτομαι ότι θα έρθει η στιγμή που θα αποχωρήσω από το αξίωμα που μου δόθηκε. Φαντάζομαι τον εαυτό μου να φεύγει. Να χαιρετάω τον κόσμο...»

Με τον τρόπο αυτό, φαίνεται, ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κρατιέται «προσγειωμένος» και όχι δεμένος με καρέκλες και αξιώματα που καθημερινά αποδεικνύεται ότι είναι εφήμερα. Σήμερα στο Πεντάγωνο τους αποχαιρέτησε όλους. Την αναπληρώτρια υπουργό Φώφη Γεννηματά, τον υφυπουργό Γιάννη Λαμπρόπουλο, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τους τρεις αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και όλο το στρατιωτικό προσωπικό. Η συγκίνηση ήταν διάχυτη και από ότι έδειξαν οι καταστάσεις με τον κόσμο του συγκεκριμένου υπουργείου είχε δεθεί πολύ. Δούλεψε μαζί τους και ξεπέρασαν όλοι μαζί κάποιες δύσκολες καταστάσεις και στιγμές.

Γ. Κοκ.