Προς συμβιβαστική λύση οδεύει το θέμα για το νέο μισθολόγιο, όπως προκύπτει από την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο της κόντρας του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη και του ΠΑΣΟΚ.

Στις επαφές συμμετείχαν ο Κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Επικρατείας , Δημήτρης Σταμάτης και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές οδεύουν προς ένα πλαίσιο πρότασης που συγκεράζει τις αντικρουόμενες τοποθετήσεις και θα τεθεί για τελική έγκριση υπόψη των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο  Ευάγγελος Βενιζέλο είπε ότι οι σχέσεις με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχουν βελτιωθεί.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τα στελέχη του Κινήματος ότι στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον κ. Σαμαρά, του είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έφερε ποτέ μια ολοκληρωμένη πρόταση και ότι ακόμα αναμένεται η παρουσίαση του νέου συστήματος αξιολόγησης. Παρ' όλα αυτά, ανοίγει το μισθολογικό χωρίς να έχει υλοποιήσει το προηγούμενο, του 2011.

«Εμείς», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «θα συζητήσουμε αναλυτικά και σε βάθος, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο, όπως θέλει να το παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκης».

Σημειώνεται ότι αύριο ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα των ασφαλιστικών ταμείων.