Την τελευταία σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες πριν από τις γιορτές του Πάσχα, πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος θα αναχωρήσει την Μεγάλη Πέμπτη από την Αθήνα για να περάσει τις μέρες του Πάσχα στο κτήμα του στην Αταλάντη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε μια ενδελεχής ανάλυση της παρούσας κατάστασης, και όπως ανέφερε συνεργάτης του κ. Καρατζαφέρη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του κόμματος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την συνέχεια. Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι μετά το Πάσχα θα υπάρχουν καταιγιστικές εξελίξεις, που θα αφορούν κατά κύριο λόγο την Ευρώπη, και κατ΄επέκταση τη χώρα μας.

Ο κ. Καρατζαφέρης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, μιλώντας στους συνεργάτες του είπε ότι αυτό που θέλει ο ΛΑΟΣ είναι «να σοβαρευτούν το δυο μεγάλα κόμματα» και εκτίμησε ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν αποτιμήσει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος. Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στενός συνεργάτης του προέδρου του ΛΑΟΣ, οι καταιγιστικές εξελίξεις που ο κ. Καρατζαφέρης εκτιμά ότι θα υπάρχουν στην Ευρώπη, αφορούν κυρίως την κατάσταση της οικονομίας συνολικά, και παραπέμπει σε δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο οι Γερμανοί δεν θέλουν να σώσουν την Ευρώπη αλλά τις τράπεζές τους, που φέρονται να είναι εκτεθειμένες σε τοξικά ομόλογα.

Σε ότι αφορά την εσωτερική κατάσταση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε "περιδίνηση", "δεν έχει γραμμή", και "δεν έχει πορεία". Παράλληλα υποστήριξε ότι ούτε ο ανασχηματισμός αποτελεί λύση, αφού πια το πρόβλημα έγκειται στο ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει τις αποφάσεις που πρέπει να λάβει, και αυτό δεν είναι θέμα προσώπων.

Ο κ. Καρατζαφέρης θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσει η χώρα σε εκλογές, προκειμένου τα δυο μεγάλα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι του ελληνικού λαού, αφού, όπως εκτιμά, δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία, ενώ ο ίδιος έχει πει στα στελέχη του, αλλά και δημοσίως ότι ο ΛΑΟΣ δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε τέτοια κυβερνητικά σχήματα. Ο λόγος, σύμφωνα με συνεργάτη του κ. Καρατζαφέρη, είναι ότι τα κόμματα δεν αντιμετωπίζουν την κατάσταση με τη δέουσα σοβαρότητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Καρατζαφέρης δεν βλέπει πιθανό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, αλλά δεν αποκλείει άλλου είδους εξελίξεις. Μια εξ αυτών ανέφερε ως παράδειγμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος, ο οποίος εκτίμησε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει κατάθεση εντολής διακυβέρνησης από τον πρωθυπουργό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και έναρξη διερευνητικών εντολών.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε τους φόβους του για ένα «τυχαίο περιστατικό, που μπορεί να προκαλέσει κοινωνική έκρηξη». Παρέπεμψε στην δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, και είπε ότι ένα τυχαίο περιστατικό, άσχετο με την πολιτική και την κοινωνική κατάσταση της χώρας, μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις ανεξέλεγκτες και να πυροδοτήσει ένταση.