current views are: 6

1 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση16:33

Η συνάντηση Τσίπρα- Παπούλια και τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μεσημέρι της Δευτέρας κάθε άλλο παρά ως τυχαία μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Δημοσίευση 16:33’
αρθρο-newpost

Η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μεσημέρι της Δευτέρας κάθε άλλο παρά ως τυχαία μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος

Η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μεσημέρι της Δευτέρας κάθε άλλο παρά ως τυχαία μπορεί να χαρακτηρισθεί. Το γεγονός ότι θα έχει προηγηθεί η συνάντηση του Κ. Παπούλια με τον πρωθυπουργό, πυροδοτεί διάφορα σενάρια τα οποία περιλαμβάνουν και εκείνο των πρόωρων εκλογών.

Το κλίμα των ημερών παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να δείξει ότι ελέγχει την κατάσταση, η περιρρέουσα πολιτική και οικονομική πραγματικότητα διαψεύδει καθημερινά την κυβερνητική αισιοδοξία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφέρει στον ΠτΔ το κλίμα που η αξιωματική αντιπολίτευση εισπράττει απο την κοινωνία, και τους προβληματισμούς της οι οποίοι απορρέουν απο τη γενικευμένη κρίση, πολιτική, κοινωνική, οικονομική. Ο Α. Τσίπρας θα ενημερώσει τον Κ. Παπούλια για την κυβερνητική  πρόταση του κόμματός του, αφου η εκτίμηση της Κουμουνδούρου είναι πλέον ότι όλα κρίνονται στις δεκαοκτώ Δεκεμβρίου ημέρα της συνόδου κορυφής που ο Α. Σαμαράς ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει  πολιτική συμφωνία.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον ΠτΔ αποδυναμώνει τις όποιες προσπάθειες του Α. Σαμαρά να πείσει ότι η κυβέρνησή του έχει πολιτικό μέλλον, και εκτιμούν ότι «η ρελάνς του προέδρου αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα». Και τούτο γιατί στην Κουμουνδούρου εξετάζουν διάφορα σενάρια, όπως π.χ. εκείνο του να ζητήσει ο πρωθυπουργός την επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε αυτό θα απαντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας «εκλογές χθές», αφού στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι «τα περιθώρια ελιγμών του Α. Σαμαρά έχουν δραματικά περιορισθεί», άρα οι εκλογές είναι μονόδρομος.

Και όπως έλεγε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ «ο πρωθυπουργός παίζει το τελευταίο του χαρτί», υπονοώντας σαφώς ότι παρά τους σχεδιασμούς του οι πρόωρες εκλογές έρχονται όλο και πιο κοντά.

 


σχετικα αρθρα