Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Μπορεί στη Χαριλάου Τρικούπη να παρουσιάζουν τη μετάβαση προς τη Δημοκρατική Παράταξη ωστόσο ο δρόμος αυτός δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δίπλα του αρκετά στελέχη , τα όργανα του κόμματος έχουν πάρει αποφάσεις αλλά πολλά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντιδρούν και μάλιστα έντονα στο ενδεχόμενο διάλυσης του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μπορεί ο κύριος Βενιζέλος να λέει πως το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει την αυτονομία του αλλά λίγοι τον πιστεύουν.

Παπανδρεϊκοί πιστεύουν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να έχει ένα μικρό βενιζελικό κόμμα , καθαρό απο υποστηρικτές του Παπανδρέου το οποίο θα μπαίνει στη Βουλή και θα αποτελεί κυβερνητικό εταίρο είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ. Με απλά λόγια ο κύριος Βενιζέλος θέλει , λένε κάποια στελέχη να αποτελεί τον ρυθμιστή το βράδυ των εκλογών .

Αυτά τα σχέδια έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από κομματικά στελέχη τα οποία δε θέλουν να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και ελπίζουν σε επανεργοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου στα εσωκομματικά . Όμως ο πρώην πρωθυπουργός που στην Κρήτη είπε το περίφημο ΠΑΜΕ που ήταν το σύνθημα και το 2009 , δεν έχει ακόμα καταλήξει που θα πάει και τι ακριβώς θα κάνει.

Όλα αυτά τα δεδομένα , συν το ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον έχει ως αποτέλεσμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος να δέχεται έντονη πίεση και από τα εσωκομματικά τα οποία δεν τον αφήνουν σε ησυχία , αλλά και από τα κυβερνητικά τα οποία επίσης πιέζουν καθώς η τρόικα δεν μπορεί να περιμένει να ολοκληρωθούν τα ψυχογραφήματα στο ΠΑΣΟΚ.

Οι περισσότεροι τώρα προβληματίζονται για την αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και παράλληλα εύχονται να είναι ψύχραιμη.