Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ - Όχι στις πρόωρες εκλογές

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ - Όχι στις πρόωρες εκλογές

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Metrisi για τον Ελεύθερο Τύπο ενώ ταυτόχρονα αντίθετοι με τις πρόωρες εκλογές φέρονται οι πολίτες. 

Στη νέα έρευνα το 51,6% διαφωνεί με τις πρόωρες εκλογές, την ώρα που το 39,8% τάσσεται υπέρ τις προσφυγής στις κάλπες. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 54,8% πιστεύει ότι η εκλογική αναμέτρηση θα ανακόψει την πορεία της χώρας προς την οριστική έξοδο από την ύφεση, ενώ το 54,20% εκτιμά πως η κατάσταση στη χώρα ήταν χειρότερη πριν από ένα χρόνο και το 42,90% αισιοδοξεί ότι θα είναι καλύτερη σε ένα χρόνο από σήμερα. 

Στην πρόθεση ψήφου, το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει, όμως η ΝΔ εμφανίζει αύξηση της συσπείρωσης με αποτέλεσμα να μειώνεται η ψαλίδα στο 3,1%. Οπως καταγράφει η δημοσκόπηση, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι 27,2% έναντι 24,1% που συγκεντρώνει η ΝΔ, ενώ τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,4%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, ενώ εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝ.ΕΛ. με 2,3%. Οι «Μεταρρυθμιστές» του Σπύρου Λυκούδη εμφανίζουν 2,2%, ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. καταγράφει 1,2% και η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι στο 0,9%. 

Ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα πρωθυπουργού με διαφορά 6,7%. Τέλος η ΝΔ θεωρείται καταλληλότερη από το 33,6% των ερωτηθέντων για να βγάλει τη χώρα από την ύφεση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 26,4%. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο